Forumai | Naujienų archyvas | Straipsnių archyvas | Struktūra |
Paieška      

Naudotojas: Anonimas | Naudotojų sistemoje: 31259 | Dabar naršo: 78 (0)
Prisijungimas
Vardas:
Slaptažodis:
 prisiminti

Dar neužsiregistravai?
registruokis »

Pamiršai slaptažodį
Naujienų kategorijos
 PHP naujienos (187)
 php.lt naujienos (38)
 Įvairios naujienos (89)
 Naujos programos (66)
 Darbas (73)
Naujienos

Tradicinė WEB konferencija //2011.03.29

Startup Weekend, Vilnius/Kaunas ! //2010.03.26

PHP konferencija 2010 //2010.03.16

PHP conf'09 tiesioginė transliacija - internetu //2009.04.21

PHP conf '09 //2009.04.08

Ieškomi pranešėjai PHP konferencijai '09 //2009.03.19
Naudingos nuorodos

Kaip naudotis
BBcode tinklapyje?
Draugai

Paskutinės žinutės

Paskutinės 25 žinutės PHP.LT forumuose
PHP.LT forumų sąrašas

Re: MySQL performance [atsakyti]
2016-06-28 16:24, parašė: rokasm

Jei rysis tarp post ir people_friend yra many to one, tai daryk paprasciausia left join'a:

<?SELECT FROM `postLEFT JOIN `people_friend` AS `pfON `pf`.`friend` = `post`.`peopleORDER BY `post`.`idDESC LIMIT 25?>

Siuo metu tau dubliuojasi del <?WHERE (`pf`.`people` = 1) OR (`post`.`people` = 1)?>


MySQL performance [atsakyti]
2016-06-23 22:37, parašė: BySs

Sveiki,

reikia patarimo.

Turiu 2 lenteles. Vienoje laikomi post'ai, kitoje laikomas rysys tarp user (draugu sarasas).

As noriu paimti visus savo, bei mano draugu post.

SELECT * FROM `post` INNER JOIN `people_friend` AS `pf` ON `pf`.`friend` = `post`.`people` WHERE (`pf`.`people` = 1) OR (`post`.`people` = 1) ORDER BY `post`.`id` DESC LIMIT 25

Problema ta, kad del join su draugais, post irasai susidubliuoja (jei turesiu 200 draugu, turesiu 200 vienodu post).

Kaip manot (o gal ir zinot), kaip geriau pasielgti:
ar daryti group by post.id
ar daryti 2 select. 1. get all friends id, 2 get all post by friend id?

Idomios visu nuomones. Dekui.

Candarine is seeking a talented and devoted Web Developer in Vilnius, Lithuania [atsakyti]
2016-06-03 01:34, parašė: ExpressJ

We are seeking a talented and devoted Web Developer who will help us accomplish our mission by helping great companies become attractive places to work. Our services are a combination of proprietary technology tools and our inbound marketing expertise.

So, if you have a passionate digital mind and want to work within the exciting field of recruitment technology, then we’d love to talk to you today!

What you need to jump on board with us:

2+ of continuous experience programming in PHP (Symfony framework)
Knowledge of JavaScript and jQuery or other tools/frameworks
MySQL and relational database design experience

What we offer you:

You will work as a developer on our recruitment technology platform
You will be part of a great international team
Great work atmosphere and flat hierarchy
Flexible working hours and location
Your salary: starting at 1800 EUR (net) / month

Read more: https://express.candarine.com/campaign/url/forward/da264881e22f

Dosniai atsilyginsiu uz pagalba [atsakyti]
2016-05-13 20:23, parašė: DarIXo

Sveiki, gerai sumokesiu zmogui kuris suras buda siustis video is norodytu svetainiu.
Viena is ju butu
http://tvplay.skaties.lv/

Mano kontaktai:
Skype - darixo_333
projectdx1@gmail.com

Re: Ivedimas [atsakyti]
2016-05-13 16:49, parašė: rokasm

<?
$eilute 
'vienas du trys keturi penki';

$zodziai explode(' '$eilute);

$zodziuSkaicius count($zodziai);

if (
$zodziuSkaicius) {
    echo 
$zodziuSkaicius;
} else {
    echo 
'Zodziu 5 arba daugiau';
}
?>


Ivedimas [atsakyti]
2016-05-11 20:25, parašė: vaidasme4795

Reikalinga pagalba del zodziu ivedimo tikrinimo. I viena eilute turi leisti ivesti nemaziau kaip 5 zodzius kurie atskirti tarpu. priesingu atveju isvesti pranesima del zodziu skaiciaus

Re: Reikalinga pagalba [atsakyti]
2016-05-08 14:01, parašė: md5

Zygis turejo omeny. Jog reikia galvoti, vienas AR du, o gal daugiau ir nepasikliauti vien uzduotim. Codinime reikia galvoti I prieki. O galvojimui padeda uzduoties analize. Kitu atveju pAliks Po Pamoku ir reikes taisyti bug.ius.:) misle: Didelis noras, atrodo kaip spageti, pasleptas kodas. Kas?:D


Re: Reikalinga pagalba [atsakyti]
2016-05-07 11:04, parašė: Zygis_

Na gal reiktų galvoti apie atskirus laukelius atskirai prekei ar gamintojui. Ką darysi su preke "Lietuviškas pomidoras" ar gamintoju "Krekenavos agrofirma". Nebent skirtuką rinktis reiktų ne tarpą...

Reikalinga pagalba [atsakyti]
2016-05-05 16:40, parašė: vaidasme4795

Sveiki reikalinga pagalba dėl regex. Vienoje eilutėje įvedamos penkios prekes kurios turi but atskiriamos tarpais. Kitoje eiluteje įvedami gamintojai jų gali būti nemažiau kaip 5. Kaip padaryti patikrinima įvedamu reikšmių.
Vienam zodziu padariau toki regex:
"^[A-Za-z]{1,25}\s$"

Re: Prasau pagalbos [atsakyti]
2016-05-03 14:28, parašė: Zygis_

"Savarankiško darbo". Jei užduotį atliks kažkas kitas - liksi nieko nemokantis...

Re: Testo kūrimas svetainėje [PHP arba kita alternatyva..?] [atsakyti]
2016-05-03 14:26, parašė: Zygis_

Koks tavo indelis?

Re: Testo kūrimas svetainėje [PHP arba kita alternatyva..?] [atsakyti]
2016-05-03 13:13, parašė: linaspeckysgmailco

Gal kas turi ideju...?

Prasau pagalbos [atsakyti]
2016-05-03 09:20, parašė: vaidasme4795

Sveiki reikalinga pagalba atlikti uzduoti. Gal kas galetumete padeti.

PHP. Savarankiško darbo užduotis Nr. 4

Sukurti formą, kurioje įvedamas prekių sąrašas viena eilute, tarp jų skyriklį naudojant tarpo simbolį. Prekių gamintojų sąrašą taip pat įvesti viena eilute, tarp jų skyriklį naudojant „:“ simbolį. Įvesti ne mažiau kaip 5 prekes. Gamintojų gali būti tiek pat, daugiau arba mažiau. Jei gamintojų skaičius nesutampa su prekių skaičiumi, tuomet trūkstamus pasirenkame iš failo. Pasirinkti reikią tą gamintoją iš faile esančių, kurio pirmoji raidė sutampa su prekės pavadinimo trečiąja raide. Panaudoti capcha elementą. Formoje turi būti patvirtinimo ir laukų išvalymo mygtukai. Visi laukai yra privalomi. Ranka įvedama informacija turi būti apdorojama taip, kad nebūtų tarpų priekyje ir pabaigoje. Iš įvestos informacijos sukurti masyvą, kuriame kiekvienai prekei būtų nurodyta kaina. Masyvo elemento raktas – prekė, masyvo elemento reikšmė – kaina+gamintojas. Spausdinti surūšiuota pagal abėcėlę masyvą lentelėje, kur pirmas laukas būtų prekė, antras laukas – prekės kaina, trečias laukas – prekės gamintojas.

Reiketu pagalbos del duomenu ivedimo ir skyrikliu, sukurti masyva kuris aprasomas uzduotyje ir jo rusiavimo

Pagalbos [atsakyti]
2016-05-03 09:19, parašė: vaidasme4795

Sveiki reikalinga pagalba atlikti uzduoti. Gal kas galetumete padeti.

PHP. Savarankiško darbo užduotis Nr. 4

Sukurti formą, kurioje įvedamas prekių sąrašas viena eilute, tarp jų skyriklį naudojant tarpo simbolį. Prekių gamintojų sąrašą taip pat įvesti viena eilute, tarp jų skyriklį naudojant „:“ simbolį. Įvesti ne mažiau kaip 5 prekes. Gamintojų gali būti tiek pat, daugiau arba mažiau. Jei gamintojų skaičius nesutampa su prekių skaičiumi, tuomet trūkstamus pasirenkame iš failo. Pasirinkti reikią tą gamintoją iš faile esančių, kurio pirmoji raidė sutampa su prekės pavadinimo trečiąja raide. Panaudoti capcha elementą. Formoje turi būti patvirtinimo ir laukų išvalymo mygtukai. Visi laukai yra privalomi. Ranka įvedama informacija turi būti apdorojama taip, kad nebūtų tarpų priekyje ir pabaigoje. Iš įvestos informacijos sukurti masyvą, kuriame kiekvienai prekei būtų nurodyta kaina. Masyvo elemento raktas – prekė, masyvo elemento reikšmė – kaina+gamintojas. Spausdinti surūšiuota pagal abėcėlę masyvą lentelėje, kur pirmas laukas būtų prekė, antras laukas – prekės kaina, trečias laukas – prekės gamintojas.

Reiketu pagalbos del duomenu ivedimo ir skyrikliu, sukurti masyva kuris aprasomas uzduotyje ir jo rusiavimo

Reikalinga pagalba [atsakyti]
2016-05-03 09:18, parašė: vaidasme4795

Sveiki reikalinga pagalba atlikti uzduoti. Gal kas galetumete padeti.

PHP. Savarankiško darbo užduotis Nr. 4

Sukurti formą, kurioje įvedamas prekių sąrašas viena eilute, tarp jų skyriklį naudojant tarpo simbolį. Prekių gamintojų sąrašą taip pat įvesti viena eilute, tarp jų skyriklį naudojant „:“ simbolį. Įvesti ne mažiau kaip 5 prekes. Gamintojų gali būti tiek pat, daugiau arba mažiau. Jei gamintojų skaičius nesutampa su prekių skaičiumi, tuomet trūkstamus pasirenkame iš failo. Pasirinkti reikią tą gamintoją iš faile esančių, kurio pirmoji raidė sutampa su prekės pavadinimo trečiąja raide. Panaudoti capcha elementą. Formoje turi būti patvirtinimo ir laukų išvalymo mygtukai. Visi laukai yra privalomi. Ranka įvedama informacija turi būti apdorojama taip, kad nebūtų tarpų priekyje ir pabaigoje. Iš įvestos informacijos sukurti masyvą, kuriame kiekvienai prekei būtų nurodyta kaina. Masyvo elemento raktas – prekė, masyvo elemento reikšmė – kaina+gamintojas. Spausdinti surūšiuota pagal abėcėlę masyvą lentelėje, kur pirmas laukas būtų prekė, antras laukas – prekės kaina, trečias laukas – prekės gamintojas.

Reiketu pagalbos del duomenu ivedimo ir skyrikliu, sukurti masyva kuris aprasomas uzduotyje ir jo rusiavimo

Testo kūrimas svetainėje [PHP arba kita alternatyva..?] [atsakyti]
2016-05-02 10:44, parašė: linaspeckysgmailco

Sveiki,

turiu 400 klausimus savo svetainėje, dabar man reikia, kad bet kurim norinčim spręsti testą būtų atsitiktini parenkami 50 klausimų iš tų 400.

Geriausias variantas būtų, kad pats prie kiekvieno atsakymo galėčiau pridėti checkbox arba radiobutton su value = 1 kai atsakymas teisingas ir value = 0 kai atsakymas neteisingas, kad visi šie taškai pabaigoje susisumuotų ir vartotojui būtų parodytas jo rezultatas.

Taip pat testo metu turi būti rodomas laikmatis.

Kaip galėčiau taip padaryti?

P.S., būtų tobula, jei pabaigoje būtų galima sugrįžti prie klaidingų atsakymų...

Re: For Class 'xxx' not found [atsakyti]
2016-04-29 16:05, parašė: BobTheBug

Tai spėju kito varianto kaip nėra...? Na tada didelis Dėkui :)

Re: Ar saugus toks kodas [atsakyti]
2016-04-29 08:48, parašė: l33tas

Neturetu, bet laikas pereiti prie PDO ir Prepared Statements

Re: For Class 'xxx' not found [atsakyti]
2016-04-29 08:44, parašė: l33tas

http://php.net/manual/en/book.errorfunc.php

Ar saugus toks kodas [atsakyti]
2016-04-29 02:21, parašė: savas249

Ar nepadarys sql injekciju? Praleidziam tik tuos id kurie nurodyti masyve.

<?
$id 
= (isset($_GET['id'])) ? $_GET['id'] : false;

$galimi = array('0','1','2','3','4','5','6');

if (
in_array($id$galimi))
{
    
mysql_query("select * from table where id = {$id}");
}
?>


For Class 'xxx' not found [atsakyti]
2016-04-28 03:30, parašė: BobTheBug

Noriu, kad klaida spausdintų į jau parašyta funkcija. Bet neišvestu php į naršykle. Bandžiau PHP Execptiona pasirašyti bei simboli &, bet nepadėjo.

Re: Rimtas klausymas [atsakyti]
2016-04-13 19:51, parašė: dominuojantis

select kodas, SUM(kiekis)
GROUP BY kodas
FROM ...

Re: Kas nori prisijungti? [atsakyti]
2016-03-25 16:02, parašė: rokasm

gal eik kamuoli i kiema paspardyt, daugiau naudos bus

Re: Kas nori prisijungti? [atsakyti]
2016-03-24 14:37, parašė: Brandunas

skype: alfa.noob

Re: Kas nori prisijungti? [atsakyti]
2016-03-24 14:37, parašė: Brandunas

skype: alfa.noob


Easter spells out beauty, the rare beauty of new life | © php.lt komanda 2001-2015