Forumai | Naujienų archyvas | Straipsnių archyvas | Struktūra |
Paieška      

Naudotojas: Anonimas | Naudotojų sistemoje: 31256 | Dabar naršo: 82 (0)
Prisijungimas
Vardas:
Slaptažodis:
 prisiminti

Dar neužsiregistravai?
registruokis »

Pamiršai slaptažodį
Naujienų kategorijos
 PHP naujienos (187)
 php.lt naujienos (38)
 Įvairios naujienos (89)
 Naujos programos (66)
 Darbas (73)
Naujienos

Tradicinė WEB konferencija //2011.03.29

Startup Weekend, Vilnius/Kaunas ! //2010.03.26

PHP konferencija 2010 //2010.03.16

PHP conf'09 tiesioginė transliacija - internetu //2009.04.21

PHP conf '09 //2009.04.08

Ieškomi pranešėjai PHP konferencijai '09 //2009.03.19
Naudingos nuorodos

Kaip naudotis
BBcode tinklapyje?
Draugai

Paskutinės žinutės

Paskutinės 25 žinutės PHP.LT forumuose
PHP.LT forumų sąrašas

Reikalinga pagalba [atsakyti]
2016-05-05 16:40, parašė: vaidasme4795

Sveiki reikalinga pagalba dėl regex. Vienoje eilutėje įvedamos penkios prekes kurios turi but atskiriamos tarpais. Kitoje eiluteje įvedami gamintojai jų gali būti nemažiau kaip 5. Kaip padaryti patikrinima įvedamu reikšmių.
Vienam zodziu padariau toki regex:
"^[A-Za-z]{1,25}\s$"

Re: Prasau pagalbos [atsakyti]
2016-05-03 14:28, parašė: Zygis_

"Savarankiško darbo". Jei užduotį atliks kažkas kitas - liksi nieko nemokantis...

Re: Testo kūrimas svetainėje [PHP arba kita alternatyva..?] [atsakyti]
2016-05-03 14:26, parašė: Zygis_

Koks tavo indelis?

Re: Testo kūrimas svetainėje [PHP arba kita alternatyva..?] [atsakyti]
2016-05-03 13:13, parašė: linaspeckysgmailco

Gal kas turi ideju...?

Prasau pagalbos [atsakyti]
2016-05-03 09:20, parašė: vaidasme4795

Sveiki reikalinga pagalba atlikti uzduoti. Gal kas galetumete padeti.

PHP. Savarankiško darbo užduotis Nr. 4

Sukurti formą, kurioje įvedamas prekių sąrašas viena eilute, tarp jų skyriklį naudojant tarpo simbolį. Prekių gamintojų sąrašą taip pat įvesti viena eilute, tarp jų skyriklį naudojant „:“ simbolį. Įvesti ne mažiau kaip 5 prekes. Gamintojų gali būti tiek pat, daugiau arba mažiau. Jei gamintojų skaičius nesutampa su prekių skaičiumi, tuomet trūkstamus pasirenkame iš failo. Pasirinkti reikią tą gamintoją iš faile esančių, kurio pirmoji raidė sutampa su prekės pavadinimo trečiąja raide. Panaudoti capcha elementą. Formoje turi būti patvirtinimo ir laukų išvalymo mygtukai. Visi laukai yra privalomi. Ranka įvedama informacija turi būti apdorojama taip, kad nebūtų tarpų priekyje ir pabaigoje. Iš įvestos informacijos sukurti masyvą, kuriame kiekvienai prekei būtų nurodyta kaina. Masyvo elemento raktas – prekė, masyvo elemento reikšmė – kaina+gamintojas. Spausdinti surūšiuota pagal abėcėlę masyvą lentelėje, kur pirmas laukas būtų prekė, antras laukas – prekės kaina, trečias laukas – prekės gamintojas.

Reiketu pagalbos del duomenu ivedimo ir skyrikliu, sukurti masyva kuris aprasomas uzduotyje ir jo rusiavimo

Pagalbos [atsakyti]
2016-05-03 09:19, parašė: vaidasme4795

Sveiki reikalinga pagalba atlikti uzduoti. Gal kas galetumete padeti.

PHP. Savarankiško darbo užduotis Nr. 4

Sukurti formą, kurioje įvedamas prekių sąrašas viena eilute, tarp jų skyriklį naudojant tarpo simbolį. Prekių gamintojų sąrašą taip pat įvesti viena eilute, tarp jų skyriklį naudojant „:“ simbolį. Įvesti ne mažiau kaip 5 prekes. Gamintojų gali būti tiek pat, daugiau arba mažiau. Jei gamintojų skaičius nesutampa su prekių skaičiumi, tuomet trūkstamus pasirenkame iš failo. Pasirinkti reikią tą gamintoją iš faile esančių, kurio pirmoji raidė sutampa su prekės pavadinimo trečiąja raide. Panaudoti capcha elementą. Formoje turi būti patvirtinimo ir laukų išvalymo mygtukai. Visi laukai yra privalomi. Ranka įvedama informacija turi būti apdorojama taip, kad nebūtų tarpų priekyje ir pabaigoje. Iš įvestos informacijos sukurti masyvą, kuriame kiekvienai prekei būtų nurodyta kaina. Masyvo elemento raktas – prekė, masyvo elemento reikšmė – kaina+gamintojas. Spausdinti surūšiuota pagal abėcėlę masyvą lentelėje, kur pirmas laukas būtų prekė, antras laukas – prekės kaina, trečias laukas – prekės gamintojas.

Reiketu pagalbos del duomenu ivedimo ir skyrikliu, sukurti masyva kuris aprasomas uzduotyje ir jo rusiavimo

Reikalinga pagalba [atsakyti]
2016-05-03 09:18, parašė: vaidasme4795

Sveiki reikalinga pagalba atlikti uzduoti. Gal kas galetumete padeti.

PHP. Savarankiško darbo užduotis Nr. 4

Sukurti formą, kurioje įvedamas prekių sąrašas viena eilute, tarp jų skyriklį naudojant tarpo simbolį. Prekių gamintojų sąrašą taip pat įvesti viena eilute, tarp jų skyriklį naudojant „:“ simbolį. Įvesti ne mažiau kaip 5 prekes. Gamintojų gali būti tiek pat, daugiau arba mažiau. Jei gamintojų skaičius nesutampa su prekių skaičiumi, tuomet trūkstamus pasirenkame iš failo. Pasirinkti reikią tą gamintoją iš faile esančių, kurio pirmoji raidė sutampa su prekės pavadinimo trečiąja raide. Panaudoti capcha elementą. Formoje turi būti patvirtinimo ir laukų išvalymo mygtukai. Visi laukai yra privalomi. Ranka įvedama informacija turi būti apdorojama taip, kad nebūtų tarpų priekyje ir pabaigoje. Iš įvestos informacijos sukurti masyvą, kuriame kiekvienai prekei būtų nurodyta kaina. Masyvo elemento raktas – prekė, masyvo elemento reikšmė – kaina+gamintojas. Spausdinti surūšiuota pagal abėcėlę masyvą lentelėje, kur pirmas laukas būtų prekė, antras laukas – prekės kaina, trečias laukas – prekės gamintojas.

Reiketu pagalbos del duomenu ivedimo ir skyrikliu, sukurti masyva kuris aprasomas uzduotyje ir jo rusiavimo

Testo kūrimas svetainėje [PHP arba kita alternatyva..?] [atsakyti]
2016-05-02 10:44, parašė: linaspeckysgmailco

Sveiki,

turiu 400 klausimus savo svetainėje, dabar man reikia, kad bet kurim norinčim spręsti testą būtų atsitiktini parenkami 50 klausimų iš tų 400.

Geriausias variantas būtų, kad pats prie kiekvieno atsakymo galėčiau pridėti checkbox arba radiobutton su value = 1 kai atsakymas teisingas ir value = 0 kai atsakymas neteisingas, kad visi šie taškai pabaigoje susisumuotų ir vartotojui būtų parodytas jo rezultatas.

Taip pat testo metu turi būti rodomas laikmatis.

Kaip galėčiau taip padaryti?

P.S., būtų tobula, jei pabaigoje būtų galima sugrįžti prie klaidingų atsakymų...

Re: For Class 'xxx' not found [atsakyti]
2016-04-29 16:05, parašė: BobTheBug

Tai spėju kito varianto kaip nėra...? Na tada didelis Dėkui :)

Re: Ar saugus toks kodas [atsakyti]
2016-04-29 08:48, parašė: l33tas

Neturetu, bet laikas pereiti prie PDO ir Prepared Statements

Re: For Class 'xxx' not found [atsakyti]
2016-04-29 08:44, parašė: l33tas

http://php.net/manual/en/book.errorfunc.php

Ar saugus toks kodas [atsakyti]
2016-04-29 02:21, parašė: savas249

Ar nepadarys sql injekciju? Praleidziam tik tuos id kurie nurodyti masyve.

<?
$id 
= (isset($_GET['id'])) ? $_GET['id'] : false;

$galimi = array('0','1','2','3','4','5','6');

if (
in_array($id$galimi))
{
    
mysql_query("select * from table where id = {$id}");
}
?>


For Class 'xxx' not found [atsakyti]
2016-04-28 03:30, parašė: BobTheBug

Noriu, kad klaida spausdintų į jau parašyta funkcija. Bet neišvestu php į naršykle. Bandžiau PHP Execptiona pasirašyti bei simboli &, bet nepadėjo.

Re: Rimtas klausymas [atsakyti]
2016-04-13 19:51, parašė: dominuojantis

select kodas, SUM(kiekis)
GROUP BY kodas
FROM ...

Re: Kas nori prisijungti? [atsakyti]
2016-03-25 16:02, parašė: rokasm

gal eik kamuoli i kiema paspardyt, daugiau naudos bus

Re: Kas nori prisijungti? [atsakyti]
2016-03-24 14:37, parašė: Brandunas

skype: alfa.noob

Re: Kas nori prisijungti? [atsakyti]
2016-03-24 14:37, parašė: Brandunas

skype: alfa.noob

Kas nori prisijungti? [atsakyti]
2016-03-24 14:33, parašė: Brandunas

Sveiki kas nori kartu kurti koki wap game? Žanra darytume kokį unikalu :D

Kas nori prisijungti? [atsakyti]
2016-03-24 14:33, parašė: Brandunas

Sveiki kas nori kartu kurti koki wap game? Žanra darytume kokį unikalu :D P.S. Programuoju nei gerai, nei blogai :D

Re: Lietuviškos raidės php kode su cURL [atsakyti]
2016-02-27 18:02, parašė: Zygis_

Lyg būtum "įsigilinęs" į curl :)

Sėkmės "užsienio forumuose", gal jie padės net ir duonai uždirbt. O į galvą galėsi valgyt, nes nesi pratęs galvoti.

Re: Lietuviškos raidės php kode su cURL [atsakyti]
2016-02-27 11:47, parašė: md5

gerbiamas Linai, pagaliau supratai, jog googlinti yra sveika smegenims.
Dar pažiūrėsim dėl xml;o nesimokymo... Kai atsiūs tau į paštą įtartiną laišką su XML;u, ką tada darysi?

Re: Lietuviškos raidės php kode su cURL [atsakyti]
2016-02-26 15:09, parašė: linaspeckysgmailco

Na visad maniau kad forumas yra tam, kad kiti pagelbetu atsakydami i klausima konkreciai, o ne sakydami naudok xml, o jei nemoki xml tai ismok ar panasiai.

Kiek rases uzsienio formuose visi noriai stengiasi padeti atsakydami i klausima. Niekada nedirbau su xml ir del tokios smulkmes tikrai nevargsiu ir nesigilinsiu i ji.

Jei nezinot atsakymo tuomet geriau nekomentuokit, nes dabar nei vienas is komentaru nei kiek nepadeda sprendziant mano pateikta klausima.

Dekoju, bet atsakymo is Jusu gerbiamieji jau nebereikia, teko dar labiau googlinti nes regis is sio forumo pagalbos mazai naudos.

Baisiai esate ismanus, bet nei vienas nesugebate parasyti kad galima pabandyti irasyti sumauta eilute su url encode funkcija. Tai kaip cia dabar taip..?? Man regis atsakymas randasi zmoniu charakteryje, o ne ju ziniose...

Re: Lietuviškos raidės php kode su cURL [atsakyti]
2016-02-26 11:37, parašė: md5

nemanau, jog sunku paieškoti "how to send php curl xml".
Jeigu nesi pratęs dirbti, teks priprasti, jeigu užima daug laiko - kam labiau reikia? Mums nelabai...:)

Re: Lietuviškos raidės php kode su cURL [atsakyti]
2016-02-26 07:50, parašė: Zygis_

Kas čia per požiūris? "kol perprasiu man tai užims tikri nemažai laiko" kurgi ne... Pakopinti 2 eilutes iš pasiūlyto kodo ir pasikeisti parametrus trunka gerokai trumpiau negu šiame forume klausinėti.

Net jei ir pasiūlytumėme idėją - tu nebūsi pratęs prie tokių dalykų.

Re: Lietuviškos raidės php kode su cURL [atsakyti]
2016-02-26 00:49, parašė: linaspeckysgmailco

Bėda ta, kad su xml ne esu pratęs dirbti ir kol perprasiu man tai užims tikri nemažai laiko, todėl ir prašau pagalbos su php. Kaip padaryti, jog sms žinute būtų pristatomos lietuviškos raidės o ne hieroglifai? Gal turite kokių idėjų? Dėkoju.


Easter spells out beauty, the rare beauty of new life | © php.lt komanda 2001-2015