Forumai | Naujienų archyvas | Straipsnių archyvas | Struktūra |
Paieška      

Naudotojas: Anonimas | Naudotojų sistemoje: 27560 | Dabar naršo: 56 (0)
Prisijungimas
Vardas:
Slaptažodis:
 prisiminti

Dar neužsiregistravai?
registruokis »

Pamiršai slaptažodį
Naujienų kategorijos
 PHP naujienos (187)
 php.lt naujienos (38)
 Įvairios naujienos (89)
 Naujos programos (66)
 Darbas (73)
Naujienos

Tradicinė WEB konferencija //2011.03.29

Startup Weekend, Vilnius/Kaunas ! //2010.03.26

PHP konferencija 2010 //2010.03.16

PHP conf'09 tiesioginė transliacija - internetu //2009.04.21

PHP conf '09 //2009.04.08

Ieškomi pranešėjai PHP konferencijai '09 //2009.03.19
Naudingos nuorodos

Kaip naudotis
BBcode tinklapyje?

php.lt tinklapio ChangeLog'as
php@konf.lt konferencija
Prisiregistravimas

Paskutinės žinutės

Paskutinės 25 žinutės PHP.LT forumuose
PHP.LT forumų sąrašas

Re: Sql uzklausa 2 duomenu baziu duomenu sumu sulyginimas [atsakyti]
2014-04-18 10:21, parašė: Aivaras37

tai ar pavyko?

canonical url ir error 404 [atsakyti]
2014-04-16 18:04, parašė: indour

Kaip jis naudojamas ir kas turi buti tame canonical urle kai neranstas puslapis?

Re: Sql uzklausa 2 duomenu baziu duomenu sumu sulyginimas [atsakyti]
2014-04-16 11:15, parašė: Aivaras37

Blin, pamirsau actual values:


INSERT INTO `tmp1` (`id`, `P_ID`, `sum1`, `sum2`, `sum3`, `sum4`)
VALUES
(1, 1, 1, 1, 1, 1),
(2, 1, 1, 1, 1, 1),
(3, 2, 2, 2, 2, 2);

INSERT INTO `tmp2` (`id`, `P_ID`, `name`)
VALUES
(1, 1, 'konkursas'),
(2, 2, 'slaptas eleksyras');


Re: Sql uzklausa 2 duomenu baziu duomenu sumu sulyginimas [atsakyti]
2014-04-16 11:14, parašė: Aivaras37

CREATE TABLE `tmp1` (
`id` int(11) unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT,
`P_ID` int(11) DEFAULT NULL,
`sum1` int(11) DEFAULT NULL,
`sum2` int(11) DEFAULT NULL,
`sum3` int(11) DEFAULT NULL,
`sum4` int(11) DEFAULT NULL,
PRIMARY KEY (`id`),
KEY `P_ID` (`P_ID`)
) ENGINE=InnoDB AUTO_INCREMENT=4 DEFAULT CHARSET=ascii;

CREATE TABLE `tmp2` (
`id` int(11) unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT,
`P_ID` int(11) DEFAULT NULL,
`name` varchar(20) DEFAULT NULL,
PRIMARY KEY (`id`),
KEY `P_ID` (`P_ID`)
) ENGINE=InnoDB AUTO_INCREMENT=3 DEFAULT CHARSET=ascii;

select pavadinimai.P_ID, pavadinimai.name, SUM(taskai.`sum1` + taskai.`sum2` + taskai.`sum3` + taskai.`sum4`) taskai from tmp2 pavadinimai
left join tmp1 taskai ON pavadinimai.P_ID = taskai.P_ID GROUP BY pavadinimai.P_ID;


P_ID name taskai
1 konkursas 8
2 slaptas eleksyras 8


Sql uzklausa 2 duomenu baziu duomenu sumu sulyginimas [atsakyti]
2014-04-15 12:55, parašė: l33tas

Yra 2 lenteles. tarkim lentele1 ir lentele2

abejuose lentelese yra laukas P_ID,
Lentelese gali buti keli irasai su vienodais P_ID.

Taigi man reikia is vienos lenteles sudeti 4 stulpelius tarkim sum1 sum2 sum3 sum4 ir taip visas sumas sudeti kuriu vienodas P_ID.

PVZ.
P_ID sum1 sum2 sum3 sum4 ...
1 2 3 4 5
1 3 2 3 2
...

Reiktu sudeti 2+3+4+5 ir 3+2+3+2 = 24

Ir panasi struktura lentele2

Tarkim P_ID 1 suma butu lygi 20

Ir jei lentele1 P_ID=1 suma - Lentele2 P_ID suma >0 paimtu P_ID;

Taigi ar imanoma parasyti sql uzklausa tokiam reikalui?

Niekada tokio dalyko nedariau taigi klausiu, gal bus sql guru :)
Isivaizduoju kaip reiktu padaryti is php puses. Ta prasme suskaiciuoti visus irasus is vienos lenteles tada is kitos ir atskirai atimti.

Bet tokiu atveju nukentetu performancas :) Gal kas pagelbes..



Re: Htaccess ir url parametrai [atsakyti]
2014-04-15 09:55, parašė: Aivaras37

tai aisku, taisykle butu panasi i

RewriteRule /[0-9]/[0-9] /index.php?a=1&b=1&c=$1&d=$4

bet kazin ar tau daug naudos is to.

P.S. neseniai pabudes esu, tikrai negarantuoju, kad veiks tai ka parasiau.

Re: Ar tikrai pasenusi ereg_replace funkcijs ? [atsakyti]
2014-04-12 01:21, parašė: Naglius

Dekui Zygis_

Re: Ar tikrai pasenusi ereg_replace funkcijs ? [atsakyti]
2014-04-11 10:52, parašė: Zygis_

http://ch1.php.net/preg_replace

Ar tikrai pasenusi ereg_replace funkcijs ? [atsakyti]
2014-04-11 05:34, parašė: Naglius

Sveiki,

Persirases WAMPSERVER programa pastebejau kad si funkcija ereg_replace nebeveikia. Man ji butu labai reikalinga, nes noriu panaudoti neleistinu simboliu valyma.

$log_nick = ereg_replace("[^a-zA-Z0-9_-]","",$_POST['lognick']);

O gaunu tai:

( ! ) Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in C:\wamp\www\saitas\start.php on line 208

Gal kita funkcija yra simboliu valymui.?
Aciu.

Htaccess ir url parametrai [atsakyti]
2014-04-10 19:42, parašė: indour

turiu linka /index.php?a=1&b=2&c=3&d=4

Ar eina su htaccess padaryti taip kad pirmus 2 parametrus sleptu ir rodytu tik paskutinius du tokiu formatu /3/4
bet per get masyva matyciau c=3 ir c=4

Re: ODBC_... greitis [atsakyti]
2014-04-09 17:59, parašė: BumTak

dar kita kart gali buti ir hostingas letas ar pan., arba bloga uzklausa

Re: ODBC_... greitis [atsakyti]
2014-04-09 12:43, parašė: Zygis_

99% - query nenaudoja indeksu
1% - query grazina per daug duomenu

Re: ODBC_... greitis [atsakyti]
2014-04-09 10:01, parašė: alas

Tikėjausi išsisukt nuo šito galvosūkio, bet nepavyko. Žodžiu odbc_fetch_array labai lėtai veikia. Situacija tokia:

$res = odbc_exec($ODBC_connection, $query);

echo odbc_num_rows($res); -> 662

$rows = array();
$start = microtime(true);
while($row = odbc_fetch_array($res)){
$rows[] = $row;
};
$stop = microtime(true);

echo $stop-$start; -> 25.594836950302

Gal kas turit idėjų kaip visa tai pagreitint?

Re: git: dirbam su dviem sakomis (branch) [atsakyti]
2014-04-07 12:00, parašė: Zygis_

Jo geriausia viską daryti ant vis naujo branch. O tada kai jau reikia kažką perkelti į production - mergini su master.
Galima dar tag'us stumdyt, bet tada nelabai gausis "praleisti" komito.

Aš kelis metus naudojau master ir dev branchų logiką, bet nebuvo labai patogu. Daugiausia problemų keldavo situacija kurią ir temos autorius aprašo. Dabar jokių problemų neturiu.

Re: git: dirbam su dviem sakomis (branch) [atsakyti]
2014-04-07 10:16, parašė: Aivaras37

as stengciausi programuoti taip, kad kiekvienas naujas feature butu kitoje sakoje. inbox_rework, dev_attack_improvement tada nekils tokiu problemu. Tavo atveju matyt reiktu rebase naudoti, ten galesi zaisti kaip tik nori su kommit'ais;

Kas liecia dev saka, siuo atveju daryciau git co dev git co -b dev_migrate; git reset --hard komitas2; (jei komitus surasei taip kaip git log atvaizduoja).

Re: Puslapio paieska [atsakyti]
2014-04-07 08:36, parašė: Zygis_

Spendimų yra keletas.
http://sphinxsearch.com/
https://lucene.apache.org/solr/
http://www.elasticsearch.org/

Re: Puslapio paieska [atsakyti]
2014-04-06 18:37, parašė: l33tas

google masteris nesugebi nieko susirast? :D Kitiem gi tokias nuorodas metai ;)

Pasidomek elasticsearch :)
Neaisku ar tai pateisins lukescius bet tai gan galingas irankis.

Veikia kaip apache modulis. Veikia labai greitai.

Puslapio paieska [atsakyti]
2014-04-05 12:39, parašė: indour

Ar yra koks pluginas ar skriptas kuri butu galima panaudoti puslapio paieskai norimuose duombazes lentelese? Bet kad ieskotu ne vien pagal stringa bet ir jo panasuma t.y. jei ieskau miskas tai rastu ir miskai, misko, miskams, miskui.
Jei ivsedu jonukas miskius, tai rastu jonas miskas ar pan.
Esu mates ne vienoje svetaineje kaip suranda straipsnius pagal panasuma. Kaip tai padaroma?

git: dirbam su dviem sakomis (branch) [atsakyti]
2014-04-04 23:55, parašė: Gentvilas

Sveiki,
yra dvi GIT sakos.
master - live
dev - darbine

As dirbu su "dev" saka ir padarau tris komitus:
komitas1
komitas2
komitas3

Pasitestuoju ir matau, kad man reikia nusiusti i live 2 ir 3 komita (komitas1 dar nesiusti i live).
Kokiu budu tai padaryti geriausia?

Ka daryti jeigu man reikia nusiusti i live is 20 komitu 15?
Visus rankiniu budu atrinkti ir sumesti? Merge komandos naudoti negaliu, nes tada nusius ir tuos 5 kuriu as dar nenoriu deti i live

Re: Cookies. Localhost. [atsakyti]
2014-04-04 15:56, parašė: md5

cookie ir yra headeris

Re: Cookies. Localhost. [atsakyti]
2014-04-04 13:42, parašė: FoQss

Šitą jau skaičiau. O man reikia dėti cookie po headerio. :)
<?php tarpo nėra..

Re: Cookies. Localhost. [atsakyti]
2014-04-04 12:43, parašė: BumTak

kaip tik pilna tokiu atsakymu, tiesiog nelabai ir nori ieskoti i ta google...

turi setcookie deti pries header, ir paziurek ar virs <?php nera kokio tarpo ir pan.

Re: Cookies. Localhost. [atsakyti]
2014-04-04 12:16, parašė: FoQss

Noriu naudotis cookies: <html>setcookie</html> localhoste to neleidžia padaryti reikia kažką dar parašyti.
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/
gal turit kokiu pavyzdžių?

Re: Cookies. Localhost. [atsakyti]
2014-04-04 12:14, parašė: FoQss

Aivarai google atsakymo neradau, todėl parašiau čia.

Re: Cookies. Localhost. [atsakyti]
2014-04-04 11:50, parašė: Aivaras37

https://www.google.lt/?gws_rd=cr&ei=QXI-U7mzL4HpywPn54GYAg#q=Cannot+modify+header+information+-+ headers+already+sent+by+


Easter spells out beauty, the rare beauty of new life | © php.lt komanda 2001-2013