Forumai | Naujienų archyvas | Straipsnių archyvas | Struktūra |
Paieška      

Naudotojas: Anonimas | Naudotojų sistemoje: 27563 | Dabar naršo: 317 (0)
Prisijungimas
Vardas:
Slaptažodis:
 prisiminti

Dar neužsiregistravai?
registruokis »

Pamiršai slaptažodį
Naujienų kategorijos
 PHP naujienos (187)
 php.lt naujienos (38)
 Įvairios naujienos (89)
 Naujos programos (66)
 Darbas (73)
Naujienos

Tradicinė WEB konferencija //2011.03.29

Startup Weekend, Vilnius/Kaunas ! //2010.03.26

PHP konferencija 2010 //2010.03.16

PHP conf'09 tiesioginė transliacija - internetu //2009.04.21

PHP conf '09 //2009.04.08

Ieškomi pranešėjai PHP konferencijai '09 //2009.03.19
Naudingos nuorodos

Kaip naudotis
BBcode tinklapyje?

php.lt tinklapio ChangeLog'as
php@konf.lt konferencija
Prisiregistravimas

Paskutinės žinutės

Paskutinės 25 žinutės PHP.LT forumuose
PHP.LT forumų sąrašas

Re: Htaccess ir url parametrai [atsakyti]
2014-04-25 02:00, parašė: Naglius

Sveiki, kad nebekurti naujos temos parasysiu jums cia.

Pasidariau url, kad atrodytu sitaip
http://localhost/index/news/

index/ tai index.php
news/ tai ?id=news

is index.php?id=news padaro index/news/

.htaccess failas atrodo sitaip:

Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on
RewriteRule ^([a-z]+)/([a-z]+)/$ $1.php?id=$2

Cia viskas veikia puikiai, priekaistu neturiu gaunu ko reikia.
Bet nepatinka vienas dalykas.

Tarkim nukeliauju i naujienu puslapi
http://localhost/index/news/

Is naujienu puslapio bandau patekti atgal i pagrindini puslapi, turetu butu index/index/ bet gaunu tai
http://localhost/index/news/index/index/

Jeigu i kiekviena <a href= irasysiu pilna adresa taip
<a href=\"http://localhost/index/index/\">Pagrindinis puslapis</a>

Tai viskas veiks puikiai, bet patogiau man kad butu taip
<a href=\"index/index/\">Pagrindinis puslapis</a>

Ar imanoma ka nors padaryti?
Dekoju.

PHP programuotojas (-a) @ IDEA [atsakyti]
2014-04-22 13:23, parašė: IDEA

Darbo pobūdis:

• WEB projektų programavimas;
• SilverStripe turinio valdymo sistemos diegimas;
• Magento e-komercijos sistemos diegimas.


Reikalavimai:

• Geros PHP, MySQL žinios;
• HTML, XML, AJAX žinios būtų privalumas;
• Noras dirbti, mokytis ir tobulėti.


Mes mylime ir gerbiame:

• Kruopščius;
• Punktualius;
• Atsakingus;
• Organizuotus;
• Dirbančius „degančiomis akimis";
• Nepaliaujamai norinčius būti geriausiais.


Mes siūlome:

• Nuo žinių priklausantį atlyginimą (2000-4000Lt į rankas);
• Draugišką ir profesionalią komandą ne tik darbe bet ir prie futbolo stalo ar kompanijos renginiuose;
• Laiką, skiriamą vidiniams ar išoriniams mokymams, nes svarbiausia – ne greitis, o kokybė ir geras galutinis rezultatas;
• Darbą be viršvalandžių ir smegenų plovimo.

Konfidencialumą garantuojame. Informuosime atrinktus kandidatus.

Savo gyvenimo aprašymą iki 2014.05.01 dienos siųskite karjera@idea.lt

Telefonas pasiteiravimui (+370) 5 212 0202, Gediminas

Re: Sql uzklausa 2 duomenu baziu duomenu sumu sulyginimas [atsakyti]
2014-04-22 11:08, parašė: l33tas

Na as jau pasidares su php :) Bet smalsumo sumetimais padarysiu testine db su testineis duomenimis po darbo.

Re: Sql uzklausa 2 duomenu baziu duomenu sumu sulyginimas [atsakyti]
2014-04-22 09:38, parašė: Aivaras37

dar padetu jei parodytum realia lentu struktura "show create table", realius duomenis sql'e ir dar parasytum ka raso var_export($obj);

Re: Sql uzklausa 2 duomenu baziu duomenu sumu sulyginimas [atsakyti]
2014-04-21 20:26, parašė: BumTak

"Taigi man reikia is vienos lenteles sudeti 4 stulpelius tarkim sum1 sum2 sum3 sum4 ir taip visas sumas sudeti kuriu vienodas P_ID.":

SELECT (CASE WHEN paskirst.PL_NR=dbskat_m.PL_NR AND ((SUM(paskirst.SUMAP_TYR) + SUM(paskirst.SUMAP_PRO))-(SUM(dbskat_m.SUMAP_TYR) + SUM(dbskat_m.SUMAP_PRO))) > 0 THEN paskirst.PL ELSE 0 END) AS suma

kitu atvejiu tada nesuprantu ko tau konkreciai reikia (nenuostabu del ko tik 2 zmones atsake. dabar per naujo koki 15min skaiciau postus, ir taip nesupratau, vienur vienaip rasai, kitur kitaip. is pradziu rasai lentele1 P_ID=1 o paskui kad tai stringas)

anyway, pasidomek apie mysql if, case, concat, group_concat ir pan. (del concat tai kazinau, gal tau tuos stringus reikia visus paimti bet nori kad realiai rodytu tik viena irasa, kas naudojo zino ka turiu omeny) manau turi pavykt 100%.

Re: Sql uzklausa 2 duomenu baziu duomenu sumu sulyginimas [atsakyti]
2014-04-21 17:09, parašė: l33tas

Man reikia kad jis isrinktu visus PL_NR o tavo atveju as pats tureciau nurodyt PL_NR. Dar PL_NR yra stringas..

Re: Sql uzklausa 2 duomenu baziu duomenu sumu sulyginimas [atsakyti]
2014-04-21 11:52, parašė: BumTak

nu mazdaug gal taip tau reikia?

SELECT (CASE paskirst.PL_NR='1' AND ((SUM(paskirst.SUMAP_TYR) + SUM(paskirst.SUMAP_PRO))-(SUM(dbskat_m.SUMAP_TYR) + SUM(dbskat_m.SUMAP_PRO))) > 0 THEN dbskat_m.PL_NR ELSE paskirst_m.PL_NR END) AS suma

galbut sintakse neteisingai parasiau (tarkim skliaustai netaip ir t.t), bet susitvarkysi.
jeigu tau kazko panasaus reikia, ir galbut as ne tai parasiau ko reikia, tai arba case arba if panaudok. :)

Re: Sql uzklausa 2 duomenu baziu duomenu sumu sulyginimas [atsakyti]
2014-04-21 11:52, parašė: BumTak

* (CASE WHEN

Re: Sql uzklausa 2 duomenu baziu duomenu sumu sulyginimas [atsakyti]
2014-04-21 10:36, parašė: l33tas

Ir jei lentele1 P_ID=1 suma - Lentele2 P_ID suma >0 paimtu P_ID;" truputi sito nesupratau.

Na reikia is vienos lenteles sumos atimti antros (lentele1.suma-lentele2.suma) lenteles suma kur lentele1.PL_NR = lentele2.PN_NR

aiskiau?

Re: Sql uzklausa 2 duomenu baziu duomenu sumu sulyginimas [atsakyti]
2014-04-20 22:29, parašė: BumTak

o kodel negali selectint taip su join:

SUM(paskirst.SUMAP_TYR) + SUM(paskirst.SUMAP_PRO)+SUM(dbskat_m.SUMAP_TYR) + SUM(dbskat_m.SUMAP_PRO) as suma

o group by daryti taip:

paskirst.PL_NR, dbskat_m.PL_NR

"Ir jei lentele1 P_ID=1 suma - Lentele2 P_ID suma >0 paimtu P_ID;" truputi sito nesupratau, galetum parasyti ar cia abieju lenteliu tas pid ar kaip :)

jei nori kad rodytu tarkim:

id=1 tada rodai vienos lenteles irasus. jei ne, kitos lenteles. ta gali padaryt su mysql if, case ir pan. (bent manau kad kazka panasaus nori padaryti)

Re: Timestamp ir kaip istraukti savaites pagal current time [atsakyti]
2014-04-19 22:07, parašė: l33tas

locale reikia nusistatyti.

Re: Timestamp ir kaip istraukti savaites pagal current time [atsakyti]
2014-04-19 21:11, parašė: savas249

Aciu, su floor veikia dabar gerai. Prie to pacio dar noriu paklausti. Kas negerai su tuo 'date', kad kas karta kai daro irasa buna 3 nakties vietoj 00:00 ? Nors ant localhost laikrodis eina teisingai.


<?         $query "SELECT * FROM user WHERE (id = "$userid .") AND (timestamp = "strtotime(date("Ymd")) .")";
        
$result mysql_query($query); 
        if (!
mysql_num_rows($result)) 
        {
            
            
// insert stuff ...

        
?>


Re: Timestamp ir kaip istraukti savaites pagal current time [atsakyti]
2014-04-19 20:15, parašė: Neodan

Stai parastas pavizdukas http://codepad.org/7gyVqwfG
Siaip cia juk viskas elementaru, jokio raketu mokslo...

Re: Timestamp ir kaip istraukti savaites pagal current time [atsakyti]
2014-04-19 19:40, parašė: indour

http://www.addedbytes.com/blog/code/php-datediff-function/

Re: Timestamp ir kaip istraukti savaites pagal current time [atsakyti]
2014-04-19 19:33, parašė: savas249

Imeskit teisnga pavyzdi jei galit, nes nieko nesigauna man.

Re: Timestamp ir kaip istraukti savaites pagal current time [atsakyti]
2014-04-19 17:25, parašė: md5

JOKIOS KONSTANTOS LAIKU NEGALIOJA pvz 24*60*60 .... !

Re: Timestamp ir kaip istraukti savaites pagal current time [atsakyti]
2014-04-19 16:24, parašė: Neodan

Nes netinkama f-ja naudoji apvalinimui :)
Pasiziurek manuale ir rasi ju daugiau (-;

Re: Timestamp ir kaip istraukti savaites pagal current time [atsakyti]
2014-04-19 15:55, parašė: savas249

Dabar kaip ir veikia gerai, bet man po keturiu dienu jau rodo kad savaite :D


<? echo round((time() - 1397520000) / 604800); ?>

Re: Timestamp ir kaip istraukti savaites pagal current time [atsakyti]
2014-04-19 13:08, parašė: Neodan

Is dabarties timestamp atimi iraso timestamp ir turima laika paverti dienomis, o tada padalini is 7?
Arba is dabarties timestamp atimti iraso timestamp ir padalinti is saveites sekundemis :)

Timestamp ir kaip istraukti savaites pagal current time [atsakyti]
2014-04-19 02:46, parašė: savas249

Turiu sena timestamp irasa duomenu bazej. Kaip man is jo istraukti savaites pagal dabartini laika? Ta prasme kiek savaiciu praejo tarp to timestamp ir dabartinio laiko?


Taip nieko nesigauna:

echo (time() - 1160999098);

Re: Sql uzklausa 2 duomenu baziu duomenu sumu sulyginimas [atsakyti]
2014-04-18 15:29, parašė: l33tas

Sveikas.
Ne visai taip.

$sql2 = "SELECT PL_NR, SUM(SUMAP_TYR) + SUM(SUMAP_PRO) as suma FROM `paskirst` WHERE (`VYKD` = '$Skyr' OR `SKYR` = '$Skyr') GROUP BY PL_NR";
$sql22 = "SELECT PL_NR, SUM(SUMA_TYR) + SUM(SUMA_PRO) as suma FROM `dbskat_m` WHERE (`SK_KODAS` = '$Skyr' OR `SKYR` = '$Skyr') AND `skatData` < '$data' GROUP BY PL_NR";

Dabar yra tokios uzklausos. Su jom susidedu i masyva reiksmes. PL_NR abejuose lentelese gali buti po daug ir reikia ju visu susumuoti suma_tyr+suma_pro.

Ir tada reikia atimti viena suma is vienos uzklausos gauta kurios PL_NR sutampa su kitos uzklausos suma.

Su php pasidariau taip:

foreach ($arr2 as $key => $ar) {
if (isset($arr22[$key])) {
if ($ar - $arr22[$key] > 0)
if (array_search($key, $obj) === FALSE)
$obj[] = $key;
} else if ($ar > 0) {
if (array_search($key, $obj) === FALSE)
$obj[] = $key;
}

}

$arr2 - pirmos uzkausos reiksmes; Raktas PL_NR, o $ar suma;
$arr22 - antra uzkausa.

Bet Kaip padaryti su MySQL sita nesugalvojau :) Su php vyksta puikiai. Tik performancas nekoks...

Re: Sql uzklausa 2 duomenu baziu duomenu sumu sulyginimas [atsakyti]
2014-04-18 10:21, parašė: Aivaras37

tai ar pavyko?

canonical url ir error 404 [atsakyti]
2014-04-16 18:04, parašė: indour

Kaip jis naudojamas ir kas turi buti tame canonical urle kai neranstas puslapis?

Re: Sql uzklausa 2 duomenu baziu duomenu sumu sulyginimas [atsakyti]
2014-04-16 11:15, parašė: Aivaras37

Blin, pamirsau actual values:


INSERT INTO `tmp1` (`id`, `P_ID`, `sum1`, `sum2`, `sum3`, `sum4`)
VALUES
(1, 1, 1, 1, 1, 1),
(2, 1, 1, 1, 1, 1),
(3, 2, 2, 2, 2, 2);

INSERT INTO `tmp2` (`id`, `P_ID`, `name`)
VALUES
(1, 1, 'konkursas'),
(2, 2, 'slaptas eleksyras');


Re: Sql uzklausa 2 duomenu baziu duomenu sumu sulyginimas [atsakyti]
2014-04-16 11:14, parašė: Aivaras37

CREATE TABLE `tmp1` (
`id` int(11) unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT,
`P_ID` int(11) DEFAULT NULL,
`sum1` int(11) DEFAULT NULL,
`sum2` int(11) DEFAULT NULL,
`sum3` int(11) DEFAULT NULL,
`sum4` int(11) DEFAULT NULL,
PRIMARY KEY (`id`),
KEY `P_ID` (`P_ID`)
) ENGINE=InnoDB AUTO_INCREMENT=4 DEFAULT CHARSET=ascii;

CREATE TABLE `tmp2` (
`id` int(11) unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT,
`P_ID` int(11) DEFAULT NULL,
`name` varchar(20) DEFAULT NULL,
PRIMARY KEY (`id`),
KEY `P_ID` (`P_ID`)
) ENGINE=InnoDB AUTO_INCREMENT=3 DEFAULT CHARSET=ascii;

select pavadinimai.P_ID, pavadinimai.name, SUM(taskai.`sum1` + taskai.`sum2` + taskai.`sum3` + taskai.`sum4`) taskai from tmp2 pavadinimai
left join tmp1 taskai ON pavadinimai.P_ID = taskai.P_ID GROUP BY pavadinimai.P_ID;


P_ID name taskai
1 konkursas 8
2 slaptas eleksyras 8



Easter spells out beauty, the rare beauty of new life | © php.lt komanda 2001-2013