Forumai | Naujienų archyvas | Straipsnių archyvas | Struktūra |
Paieška      

Naudotojas: Anonimas | Naudotojų sistemoje: 27887 | Dabar naršo: 107 (0)
Prisijungimas
Vardas:
Slaptažodis:
 prisiminti

Dar neužsiregistravai?
registruokis »

Pamiršai slaptažodį
Naujienų kategorijos
 PHP naujienos (187)
 php.lt naujienos (38)
 Įvairios naujienos (89)
 Naujos programos (66)
 Darbas (73)
Naujienos

Tradicinė WEB konferencija //2011.03.29

Startup Weekend, Vilnius/Kaunas ! //2010.03.26

PHP konferencija 2010 //2010.03.16

PHP conf'09 tiesioginė transliacija - internetu //2009.04.21

PHP conf '09 //2009.04.08

Ieškomi pranešėjai PHP konferencijai '09 //2009.03.19
Naudingos nuorodos

Kaip naudotis
BBcode tinklapyje?
Draugai

Paskutinės žinutės

Paskutinės 25 žinutės PHP.LT forumuose
PHP.LT forumų sąrašas

Re: Apvalinimas - [atsakyti]
2015-08-21 16:30, parašė: savas249

man reikia kad jei skaicius sveikas 1.00 rodytu tiesiog 1 (be nuliu). PHP round butent taip ir daro, o MySQL padaro su nuliais gale.

echo round(100/100, 2); // 1

SELECT round(100/100,2); // 1.00


Kazka panasaus radau ko man reikia http://stackoverflow.com/questions/5886557/how-to-get-decimals-only-if-number-is-not-round-in-mysql

Re: Apvalinimas - [atsakyti]
2015-08-21 13:00, parašė: Nightblade

<?php
printf
('%01.2f'round(2777/3480,2));
?>


Re: Apvalinimas [atsakyti]
2015-08-21 13:00, parašė: Nightblade

printf('%01.2f', round(2777/3480,2));

Re: Apvalinimas - [atsakyti]
2015-08-21 12:59, parašė: Nightblade

printf('%01.2f', round(2777/3480,2));

Apvalinimas - "ROUND" [atsakyti]
2015-08-20 00:06, parašė: savas249

Nesuprantu kodel man is mysql tas pats round skirtingai supvalina skaicius. Kame beda? Noriu kad butu taip kaip is php (trumpiau), bet query kuria darau negaliu naudoti php kodo.

echo round(2777/3480,2); -> 0.8
echo round(9/3,2); -> 3

SELECT ROUND(2777/3480,2); -> 0.80
SELECT ROUND(9/3,2); -> 3.00


update jei egzistuoja kita lentele [atsakyti]
2015-08-19 09:17, parašė: rokasm

Yra lentele `surveys`, kurios struktura: id, sid, expires, datecreated
Sukurus irasa `surveys`, atskirai susikuria lentele `tabl_sid`, kur sid yra tas pats numeris is `surveys`. Taciau, kai kuriais atvejais irasas `surveys` neturi `tabl_sid` lenteles.

Klausimas: kaip papildyti WHERE, kad dar tikrintu ar egzistuoja table_sid esamam irasui.

UPDATE `surveys`
SET expires = DATE_ADD(datecreated, INTERVAL 7 DAY)
WHERE expires IS NULL AND ???

Ieškome WEB Projektų vadovo asistentės [atsakyti]
2015-08-18 18:51, parašė: Jaunareklama

Kompanija jau 15 metų sėkmingai dirbanti interneto svetainių, elektroninių parduotuvių, informacinių portalų bei CRM sistemų gamybos srityje, savo komandai ieško projektų vadovo asistentės (-o).

Reikalavimai:
• IT išsilavinimas (tinka ir besimokantys) arba labai geri įgūdžiai;
• Gebėjimas perprasti kliento poreikius/problemas ir jais remiantis juos motyvuoti (tiek raštu, tiek žodžiu), spręsti problemas.
• Noras tobulėti web projektų kūrimo srityje;
• Komunikabilu mas, charizmatiškumas, malonus bendravimas telefonu/el.paštu;


Privalumai (tai nėra būtina):
• Bet kokia patirtis panašioje srityje (tinka ir nebūtinai komercinė veikla);
• Gebėjimas rašyti web projektų technines užduotis (ar noras tai išmokti daryti);
• Atsakingumas ir pareigingumas.

Mes siūlome:

• puikias tobulėjimo galimybes;
• draugišką darbo kolektyvą;
• Malonią darbo aplinką (patogi darbo vieta, asmeninis nešiojamas kompiuteris, telefonas);
• Lankstų darbo grafiką;
• Laiku mokamą atlyginimą.

Daugiau apie įmonę galite sužinoti adresu: www.jaunareklama.lt

Savo gyvenimo aprašymą (CV) prašom siųskite elektroniniu paštu donatas@jaunareklama.lt
Dėl platesnės informacijos galite kreiptis žemiau pateiktais rekvizitais:

Donatas Lesauskas
"Jauna Reklama"
Mob.tel. +370 686 79188
El.paštas : donatas@jaunareklama.lt

Ieškome Drupal programuotojo su patirtimi [atsakyti]
2015-08-03 11:49, parašė: Jaunareklama

Kompanija, 15 metų sėkmingai dirbanti įvairaus sudėtingumo interneto projektų ir CRM kūrimo srityse savo komandai ieško Drupal programuotojo.

Daugiau apie mūsų kompaniją galite sužinoti adresu:
www.e-svetaine.lt arba www.jaunareklama.lt

Visus susidomėjusius šiuo darbo pasiūlymu prašome kreiptis žemiau pateiktais rekvizitais:

Rūta Butkutė
„Jauna Reklama“
Mob.tel. +370 652 00988
El.paštas: darbas@jaunareklama.lt


Ready for a new challenge? Check this Senior Developer role at Candarine in Vilnius! [atsakyti]
2015-08-03 10:29, parašė: ExpressJ

We are seeking a talented and devoted Senior Developer to help us accomplish our mission to help companies across the world to attract the best talent leveraging the social web.

Our award-winning technology platform is always being enhanced, adapted to the future of recruitment before the future actually comes. We’ve already helped more than 600 clients in 50 countries leverage the social web as a sustainable complement for their recruitment.

So, if you have a passionate digital mind and want to work within the exciting field of recruitment technology, then we’d love to talk to you today!

What you need to jump on board with us:

- 4+ of continuous experience programming in PHP
- Knowledge of JavaScript and jQuery or other tools/frameworks
- MySQL and relational database design experience

What we offer you:

- You will work as a lead programmer on our social media recruitment technology platforms
- You will be part of a great international team of social media ninjas
- Great work atmosphere and flat hierarchy

Your salary: starting at 1750 EUR / 6042.4 LTL (net) / month
Interested? Get in touch with us at aki@candarine.com. We are looking forward to meeting you!

Apply: https://express.candarine.com/campaign/url/forward/c81488013a36

Re: Laravel programuotojai ir grupe [atsakyti]
2015-07-27 16:28, parašė: dominuojantis

Tai ką, dabar kiekvienam karkasui po FB grupę turėsim?

Laravel programuotojai ir grupe [atsakyti]
2015-07-26 20:56, parašė: Dewilas

Sveiki,

kadangi tikrai cia yra besidominciu ar asu Laravel frameworko, siulau prisijungti prie bendruomenes fb grupeje https://www.facebook.com/groups/408129396026018/.

Nepykit uz reklama, tiesiog norisi turetu daugiau bendraminciu, dalintis informacija, ar surasti pagalbos

Re: klausimelis del duomenu istraukimo. [atsakyti]
2015-07-25 13:22, parašė: dominuojantis

http://stackoverflow.com/questions/3577641/how-do-you-parse-and-process-html-xml-in-php

klausimelis del duomenu istraukimo. [atsakyti]
2015-07-25 00:27, parašė: paulbeng

Sveiki,
nezinojau kaip ieskoti google, tai nusprendziau cia uzklausti.
turiu xml fragmenta pvz:

<variety>
<attributes>
<attribute>
<name>AAA</name>
<value>SSS</value>
</attribute>
<attribute>
<name>BBB</name>
<value>ZZZ</value>
</attribute>
</attributes>
<barcode/>
<item_id>4</item_id>
<quantity>1</quantity>
</variety>
<variety>
<attributes>
<attribute>
<name>BBB</name>
<value>EEE</value>
</attribute>
<attribute>
<name>AAA</name>
<value>GGG</value>
</attribute>
</attributes>
<barcode/>
<item_id>6</item_id>
<quantity>1</quantity>
</variety>

reikia istraukti reiksmes, kurios yra po name=AAA. tureciau gauti SSS ir GGG. gal kas zino kaip tai padaryti, nes atributai visur vienodi? aciu is anksto, jei kas nors nepatinges atsakyti. :)

Reikalingas žmogus su MySQL developer sertifikatu [atsakyti]
2015-07-24 12:52, parašė: mindaugast

Reikalingas žmogus su MySQL developer sertifikatu konkursui, atsilyginsim.


Re: Laikrodzio paemimas is kitur [atsakyti]
2015-07-23 10:58, parašė: l33tas

Kiek man zinoma is php puses galima nustatyti tik time zone :) Bet tai padetu jei skirtusi tik valandos.

Re: Problema [atsakyti]
2015-07-22 19:39, parašė: indour

Pasitikrink get masyva ar yra tokia reiksme.

"SELECT * FROM skelbimai WHERE category='".$cat."'"

Re: Problema [atsakyti]
2015-07-22 17:29, parašė: dominuojantis

Pakeisk SQL užklausą į:
("SELECT * FROM skelbimai WHERE category = " . $cat)

Tai matyt su GET problema. Ar adreso eilutėje rodo tinkamą tekstą? Turėtų būti: example.com/index.php?cat=automobiliai

Re: Kas galejo pasikeisti kad nebeveikia viena php eilute? [atsakyti]
2015-07-22 17:23, parašė: dominuojantis

Na tai tu pagalvok, jei per dieną tą bylą atidaro 10 000 kartų ir kas kart ją papildo.

Re: Registracija [atsakyti]
2015-07-22 17:07, parašė: dominuojantis

"select * from vartotojai where username = '$vardas'"
pakeisk į

"select * from vartotojai where username = $vardas"

Arba geriau, perduok kintamąjį per sprintf funkciją:
if(mysql_num_rows(mysql_query(sprintf("select * from vartotojai where username = %s",$vardas))))

Re: Warning: file_get_contents: failed to open stream: HTTP request failed! [atsakyti]
2015-07-22 16:59, parašė: dominuojantis

Sintaksės klaida 76 eilutėje.
Parodyk bylos programinį kodą.

Re: Kaip galiu panaudoti įgytas žinias? [atsakyti]
2015-07-22 16:55, parašė: dominuojantis

Vilniaus Verslo Kolegijoje buvo PHP pagrindų paskaitos.
Visa medžiaga čia (z1.lt) ir pavyzdžių yra. Tik atsargiai, nes čia pasenusi informacija, pvz prisijungimas prie MySQL aprašytas senuoju būdu.
http://www.skelbimaizaidimaiorai.lt/php-programavimas-pamokos-kodai

Reikia pagalbos su PHP web paleidimo aciu [atsakyti]
2015-07-19 09:53, parašė: spinneriux

Sveiki,

Noriu susidiegti CalemEAM community edition.Galite parsisiusti nemokamai open source bet problema sudiegus jog neveikia navigacija ir jokie kiti mygtukai nezinau kodel. Min reikalavimai mysql 5.0, php 5.0 ir Apache 2.0 .
Meginau Ant ubuntu ir ampps meniu neveike tik ant 5.3 PHP o ant 5.6 veike ir tai tik ant firefox. Problema buvo ta kad kai prisijungiu is kito kompo kuris turi WinOS meniu neveikia o and Ubuntu veikia gal galite padeti.
Cia imetu dali meniu kodo atrodo kai ajax ar java.
//Message definition for AjxMsg
function AjxMsg() {}

//Messages of AjxMsg from AjxMsg.properties
AjxMsg["formatCalDate"] = "EEE, MMM d";
AjxMsg["formatCalDateLong"] = "EEEE, MMMM d";
AjxMsg["formatCalDateFull"] = "EEEE, MMMM d, yyyy";

ir
function AjxCore(){}
AjxCore._objectIds=[null];AjxCore.assignId=function(anObject){var myId=AjxCore._objectIds.length;AjxCore._objectIds[myId]=anObject;return myId;};AjxCore.unassignId=function(anId){AjxCore._objectIds[anId]=null;};AjxCore.objectWithId=functi on(anId){return AjxCore._objectIds[anId];};AjxCore.addListener=function(eventSource,eventName,action)

.

Re: Laikrodzio paemimas is kitur [atsakyti]
2015-07-19 01:33, parašė: vivis

Ir galvoju kaip pridet tas 48 minutes, negi prie visur kur naudoju time funckcija daryt &laikas=time()+48*60;
Keliose vietose naudojama time(), kad pakeitus server nereiketu vel visu skriptu perziureti, gal failo pradzioje kazka galima parasyti, kad tas time() visur butu 48 minutem daugiau, ar tarp .htaccess nusistato?

Laikrodzio paemimas is kitur [atsakyti]
2015-07-19 01:23, parašė: vivis

Naudoju time() funkcija, bet serverio laikrodis atsilieka 48 minutem. Gal galima laika paimti is kur nors kitur, gal yra tam skirtu puslapiu?
Parasiau hostingui, laiska, bet neatsako, kazin ar nustatys laikrodi. Aisku galiu pridet 48 minutes, bet jei nustatys laikrodi kad rodytu gerai.

REST API, JSON [atsakyti]
2015-07-13 16:32, parašė: niekonemokantis

Sveiki, kaip i savo svetaine importuoti? pas mane prestashop valdoma
[15:41:16] gytis :): API
Projektas Slaptas kodas Version Būsena
xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx 0.1 beta Aktyvus
0.1 beta
• API veikia REST API principu, visi duomenys atiduodami JSON pavidalu.
• Autorizacija
o Autorizacija vysta perduodant Jums suteiktus duomenis kiekvieno kreipimosi metu. Kaip tai atrodo kreipentis CURL pagalba:
o curl_setopt($ch, CURLOPT_HTTPAUTH, CURLAUTH_BASIC);
o curl_setopt($ch, CURLOPT_USERPWD, $api_project.':'.$api_secret);
o $api_project - Jūsų projektas
o $api_secret - Jūsų projekto slaptas kodas
• Duomenų struktūra
o Klaida arba nerasti duomenys:
o {
o "error" : {
o "code" : 1,
o "message" : "Error"
o }
}
o Sėkmingai gauti duomenys:
o {
o "data" : {
o "id" : 12,
o "parentId" : 10,
o "name" : "Klasikinės suknelės"
o }
}
• [GET] /api/products[/{id}]
o {id} - konkretaus produkto ID (nėra būtinas)
o Produktų sąrašas
o {
o "data" : [
o {
o "id" : 1,
o "name" : "Suknelė (raudona)",
o "url" : "http://dropship.lt/sukenele-1",
o "category" : 1,
o "categories" : [2, 3],
o "code" : "abc123",
o "manufacturerId" : 1,
o "rrp" : 99.99,
o "price" : 50.00,
o "currency" : "EUR",
o "description" : "Trumpa raudona suknelė",
o "text" : "Trumpa raudona suknelė",
o "quantity" : 1,
o "variants" : [
o {
o "id" : 1,
o "quantity" : 9,
o "dispatch" : 1,
o "options" : [
o {
o "id" : 1,
o "type" : 1
o }
o ]
o },
o {
o "id" : 2,
o "quantity" : 9,
o "dispatch" : 1,
o "options" : [
o {
o "id" : 2,
o "type" : 2
o }
o ]
o },
o {
o ...
o }
o ],
o "images" : [
o "http://dropship.lt/img.jpg",
o "http://dropship.lt/img.jpg",
o ...
o ],
o "related" : [2, 3, 4]
o },
o {
o ...
o }
o ]
}
o Galimi parametrai:
§ category={id[,id]} - Atfiltruojami produktai pagal pateiktą kategorijos ID. Galima perduoti kelis kategorijų ID atskirtus kableliu. Perdavus tėvines kategorijos ID gražinami visų gilesnių kategorijų produktai. /api/products?category=1 /api/products?category=1,2
• [GET] /api/quantities[/{id}]
o {id} - konkretaus produkto ID (nėra būtinas)
o Produktų kiekių suvestinė
o {
o "data" : [
o {
o "id": 1,
o "quantity": 1,
o "dispatch": 1
o },
o {
o "id": 2,
o "variants": [
o {
o "id": 2,
o "quantity": 2,
o "dispatch": 2
o },
o {
o "id": 3,
o "quantity": 3,
o "dispatch": 3
o }
o ]
o },
o {
o ...
o }
o ]
}
o Galimi parametrai:
§ Analogškai kaip /api/products
• [GET] /api/categories/{id}
o {id} - kategorijos ID:
o {
o "data" : {
o "id" : 12,
o "parentId" : 10,
o "name" : "Klasikinės suknelės"
o }
}
• [GET] /api/manufacturers/{id}
o {id} - gamintojo ID:
o {
o "data" : {
o "id" : 1,
o "name" : "Demo"
o }
}
• [GET] /api/attributes/{id}
o {id} - atributo ID:
o {
o "data" : {
o "id" : 1,
o "name" : "XXL",
o "type" : 1
o }
}
• [GET] /api/types/{id}
o {id} - atributo tipo ID:
o {
o "data" : {
o "id" : 1,
o "name" : "Dydis"
o }
}


Easter spells out beauty, the rare beauty of new life | © php.lt komanda 2001-2015