Forumai | Naujienų archyvas | Straipsnių archyvas | Struktūra |
Paieška      

Naudotojas: Anonimas | Naudotojų sistemoje: 27620 | Dabar naršo: 16 (0)
Prisijungimas
Vardas:
Slaptažodis:
 prisiminti

Dar neužsiregistravai?
registruokis »

Pamiršai slaptažodį
Naujienų kategorijos
 PHP naujienos (187)
 php.lt naujienos (38)
 Įvairios naujienos (89)
 Naujos programos (66)
 Darbas (73)
Naujienos

Tradicinė WEB konferencija //2011.03.29

Startup Weekend, Vilnius/Kaunas ! //2010.03.26

PHP konferencija 2010 //2010.03.16

PHP conf'09 tiesioginė transliacija - internetu //2009.04.21

PHP conf '09 //2009.04.08

Ieškomi pranešėjai PHP konferencijai '09 //2009.03.19
Naudingos nuorodos

Kaip naudotis
BBcode tinklapyje?

php.lt tinklapio ChangeLog'as
php@konf.lt konferencija
Prisiregistravimas

Paskutinės žinutės

Paskutinės 25 žinutės PHP.LT forumuose
PHP.LT forumų sąrašas

Re: Laiku generavimas [atsakyti]
2014-09-18 12:56, parašė: Aivaras37


$laikai = ['08:00', '08:15', '08:30'];
$uzimti = ['08:15'];

print_r(array_diff($laikai, $uzimti));


Re: Tikrinimas [atsakyti]
2014-09-17 09:30, parašė: Zygis_

Na jau vien užrašymas a-z nebeteisingas nes pagal lietuvišką abecelę ž eina po z. O šiaip reikia į galimų simbolių sąrašą įtraukti ir lietuviškus simbolius. Manau per google galima surasti kokie yra utf-8 simbolių kodai. Arba galima palaukti gal kas pakopins ką nors iš savų projektų...

Tikrinimas [atsakyti]
2014-09-16 12:55, parašė: Andrewsz

Sveiki, susidūriau su gana vaikiška problema
<?php
(!preg_match("/^[a-zA-Z'-]+$/"$value));
?>

Bėda ta, kad metą klaidą įvedus lietuviškas raides. Leidžia tik visas lotyniškas. Kokie yra problemos sprendimo būdai? Dėkoju

Re: Laiku generavimas [atsakyti]
2014-09-16 09:54, parašė: ednimg

As siuos tavo linkus jau esu perziurejas. Kaip matai su laiku intervalis as kaip ir susitvarkes. Bet esme, kad niekaip nesugalvoju logikos, jei kai kurie laikai jau uzimti.

laiko intervalas: 8:00, 9:00, 10:00, 11:00, 12:00

uzimti laikai: 8:30 (60min), 10:00 (30min)
tai turi sugeneruot: 8:00, 9:30, 10:30, 11:30, 12:30

arba uzimti: 8:00 (15min), 9:00 (30min), 11:00 (15min)
tai rezultatas: 8:15, 9:30, 10:30, 11:15

Re: Laiku generavimas [atsakyti]
2014-09-15 20:19, parašė: md5

http://php.net/manual/en/class.dateperiod.php
http://php.net/manual/en/class.dateinterval.php
http://php.net/manual/en/class.datetime.php

laikas pratintis tai naudoti

Laiku generavimas [atsakyti]
2014-09-15 16:13, parašė: ednimg

Sveiki,

Turiu tokia problemele, niekaip nepavyksta iki galo sugalvoti algoritmo. Esme yra tokia. Turim uzimtu laiku array ir mums reik isskti laikus tarkim nuo: 8:00 iki 17:00 kas valanda (gali but ir kas pusvalandi ar 15min), bet reik atsizvelgti, kad yra ir uzimti laikai.

<?
$busy 
= array(              &nb sp;         "8:30"=>array(                ;             "duration"=>"60"                                 ),                &n bsp;       "10:00"=>array(                ;             "duration"=>"30"                                 ));
?>


Laikus kas valanda suku taip:

<?
$range
=range(strtotime("8:00"),strtotime("17:00"),60*60);
foreach(
$range as $time){
$element['time'] = date("H:i",$time);
}

// issuka taip: 8:00,9:00,10:00,11:00
?>


Jei paimti jau uzimtus laikus turetu buti tokie laikai:

8:00,9:30,10:30,11:00,12:00 ir t.t.

Gal turi kasnors ideju?

Re: Tabelio generavimas ir pildymas [atsakyti]
2014-09-11 08:15, parašė: l33tas

Nelabai suprantu apie user logo lente. Esme tame, kad man reikes daryti validacija realu laiku. Tarkim, kad vartotojas negali dirbti i diena per visus etatus daugiau kaip 12 valandu. Arba kad negali is viso per menesi dirbti tarkim ne daugiau kaip 20 valandu ir panasiai.

Zodziu pastoviai reiks dirbti su esamais duomenimis vedant kekviena nauja irasa i tabeli.

Re: Tabelio generavimas ir pildymas [atsakyti]
2014-09-10 12:10, parašė: Aivaras37

yup, taip ir siulau. O jei dar ateity noresi saugoti prie kokios uzduoties vartotojas dirbo dar isidek task_id;

Tokiu atveju tu galesi zinoti visa istorija kas kada prie ko ir kiek laiko dirbo.

Del optimizacijos - pamatysi, jei nesiteisins teks keisti struktura.

As manau, kad tu gali tureti 1 lenta kuri yra skirta kiekvieno userio log'ui: id, user_id, pareigos_id, task_id, hours, date (INDEX), created_at (INT)
ir turetu lentele `tabelis` i kuria kasnakt agreguoji duomenis: `tabelis`: `id`, `user_id`, `pareigos_id`, `hours_total`, `date`;

sia lentele galesi naudoti bendru duomenu atvaizdavimui :)


Beje, o kas su irasymu/atvaizdavimu? Manau, kad gali select date, sum(hours) from `uzduociu_log` group by user_id, pareigos_id order by date;

Tada jau taip - turi duomenis, pasiruosk pvz masyva su visom menesio datom ir sujunk abu masyvus. Turesi viena bendra masyva kuriames bus kiek kokia diena useris prie ko dirbo.

Dar del optimalumo - kai gauni vakar dienos tabel'i (tiksliau ta kuris nebesikeicia) tu ji uzkesuok ir nebereiks db varginti :)

Re: page preview [atsakyti]
2014-09-10 10:41, parašė: Gitaristas

<!DOCTYPE html>
<html>
<head><!-- CDN hosted by Cachefly -->
<script src="//tinymce.cachefly.net/4.1/tinymce.min.js"></script>
<script>
tinymce.init({selector:'textarea'});
</script>
</head>
<body>
<textarea>Your content here.</textarea>
</body>
</html>

Tai ko neiškai ? eini į http://www.tinymce.com/ ir ten viskas parašyta

Re: Tabelio generavimas ir pildymas [atsakyti]
2014-09-10 10:08, parašė: l33tas

Dadbuotojai ir pareigos jau saugomi duomenu bazeje.
Reikia saugoti tik isdirbtas valandas.

Tai tu siulai, kad saugoti kekviena data t.y. metai menuo diena ir laikas valandomis kiek isdirbo?

Su issaugojimu manau viskas butu kaip ir gerai. Bet kaip su irasymu ir atvaizdavimu?

Su atvaizdavimu tada reiktu manau nusiskaityti visus duomenis (to menesio) i masyva ir piesti pagal diena. Jo?

O kaip su duomenu irasymu? Kekvienam laukui skirti id kuriame butu darbuotojo id;pareigos;data? Ar kaip? :)

Ir ar tai butu optimalu? :) Nes manau nuo to priklausys viso projekto sekme...

Re: Tabelio generavimas ir pildymas [atsakyti]
2014-09-10 10:00, parašė: Aivaras37

`darbuotojai`: `id` `vardas` `pavarde`
`pareigos`: `id` `pavadinimas`
`darbai`: `darbuotojo_id` `pareigos_id` `data` `laikas_valandomis`

ka manai?

Tabelio generavimas ir pildymas [atsakyti]
2014-09-10 08:47, parašė: l33tas

Darbuotojas Pareigos 1 2 3 4 5 6 7 ...
Aldona Valytoja 8 8 8 2 2 1 2 ...
Sarge 0 0 0 6 6 9 6 ...
______________________________________
Algirdas Slaugas 6 0 0 0 6 0 0 ...
Direkt. 2 2 2 2 2 2 2 ...
Stalius 0 6 6 6 0 6 6 ...
______________________________________
...................

Reikia pildyti toki tabeli. Virsutine eilute sukursiu pagal einama menesi. O Sonine (Zmones, Pareigos) Is duomenu bazes.
Vienas zmogus gali tureti kelias pareigas(kad ir 10).
Kokioj duomenu bazej ir kokiu budu saugoti kiek konkrecia diena zmogus dirbo prie konkretaus etato.

Ir zmoniu ir etatu gali buti daug.. Viskas saugoma turetu but tik ivedus duomenis(ajax).

Bet esminis klausimas kokiu formatu man paimt ir saugot tuos suvedamus duomenis?

Mysql join 4 lenteles [atsakyti]
2014-09-08 17:09, parašė: bugis

Sveiki, gal kas padetu normalu join'a parasyti 4 lentelem. Prie useriu lenteles reikia prijungti jiem priklausancius customerius, o tada paliai userius ir customerius prijungti profilius(tam naudoju relations lentele) ir is visu lenteliu paimtu skaiciu gauti sudalinta suma.


2 Thomas White 2.56 180.00 461.89 0.00 0.00 0.00 antras komentaras
3 Doina Slaivici 5.87 161.17 946.88 0.00 0.00 vienas komentaras

Dabartinis rezultas, kaip ir viskas gerai butu, bet profiliai turi komentarus kai gaunu suma ir grupuoju, kad nesikartotu vardai, o tik konkreciam vartotojui jo profiliu sumas rodytu, nebematau visu komentaru rodo tik po viena, o man reikia, kad vartotojo profiliu komentarus jam priklausancius rodytu visus.


Kadangi niekada nesupratau tu joinu normaliai sioke toke pornuka dar pac pasirasiau, dabar tik tie komentarai..
<?SELECT *, users.id AS uidusers.sum_per_hour AS usum_per_hour,
                &nbs p;                &n bsp;      
SUM(customers.sum 4.33 customers.days_per_week profiles.days) AS total_sum

                &nbs p;                &n bsp;      FROM users
relationscustomersprofiles WHERE users.id relations.uid
                &nbs p;                &n bsp;       
AND customers.id relations.cid
                &nbs p;                &n bsp;       
AND profiles.uid relations.uid
                &nbs p;                &n bsp;       
AND profiles.cid relations.cid GROUP BY users.id?>


Pridedu lenteles:
[IMG]http://i60.tinypic.com/o0s8dy.jpg[/IMG]

Re: EtaArr Klaida [atsakyti]
2014-09-08 16:40, parašė: BumTak

http://stackoverflow.com/questions/2554445/how-to-fix-byte-order-mark-found-in-utf-8-file-validation -warning bene sunku i google paieskos laukeli ta pranesima ivesti nesuprantu?????? ar cia lengviau?

Re: EtaArr Klaida [atsakyti]
2014-09-08 02:43, parašė: Terror382

Byte-Order Mark found in UTF-8 File.

The Unicode Byte-Order Mark (BOM) in UTF-8 encoded files is known to cause problems for some text editors and older browsers. You may want to consider avoiding its use until it is better supported.

kodel meta ?

page preview [atsakyti]
2014-09-06 00:53, parašė: Dewilas

Sveiki,

galit gal pasidalinti info kaip pasidaryti puslapio perziura tinymce redaktoriuje panasiai kaip wordpresse? Kuriamas post/page, kur pries issaugant paclickines tam tikra buttona, atsidaro naujas tabas narsykleje ir gali pasiziureti kaip atrodys puslapis su redaktoriuje irasytu turiniu. Naudojamas tinymce4

Re: filter_input [atsakyti]
2014-09-05 23:40, parašė: BumTak

dabar ponel ponel :)

Re: filter_input [atsakyti]
2014-09-05 12:46, parašė: md5

#BumTak
įsiskaityk į posterio klausimą apie (int), su tavim viskas gerai :)

Re: filter_input [atsakyti]
2014-09-04 17:20, parašė: BumTak

o kodel nerekomenduojama galit pasakyti? as tai naudodavau tarkim va sitaip:

<?php if(!filter_var($_POST['email'], FILTER_VALIDATE_EMAIL))
{
echo 
'not valid email';
}
else
{
echo 
'valid email';
?>


bet kaip dabar ziuriu, jau taip netinka taip iseina.. :'

Re: filter_input [atsakyti]
2014-09-03 22:25, parašė: md5

Kas taip sakė, jog neberekomenduojama ? Norit naudokit, norit ne, lygšiol naudojant viskas buvo saugu. O dabar jau nebe ? :)

<?php 
#klaidos atveju gausi FALSE
filter_input(INPUT_GET'var_name'FILTER_VALIDATE_INT);

#lygiai tas pats kaip nerekomenduojama
(int)$_GET['var_name'] === (int) filter_input(INPUT_GET'var_name');
#lygiai tas pats kaip nerekomenduojama
$var = (int) filter_input(INPUT_GET'var_name'FILTER_VALIDATE_INT);
?>


Ką turėjo omeny PHP kūrėjai su FILTER_VALIDATE;ais ?
kad reikia tikrinti ne 0 | 1, o dirbti su(BOOL) TRUE | FALSE , kad duomenys nebūtų interpretuojami pvz su tuo pačiu (int).

tam yra klasės ir elementarūs validatoriai, kurie grąžina TRUE | FALSE,

#kas rekomendavo nebenaudoti - tai pirmasis variantas teisingas ;)

filter_input [atsakyti]
2014-09-03 21:37, parašė: Andrewsz

Sveiki, taigi iškilo toks klausimas: kadangi rekomenduojama nebenaudoti superglobalių kintamųjų $_GET, $_POST šitaip, o kreiptis per filter_input. Tai kaip gi geriau priskirti kintamajam:

<?php
$var 
filter_input(INPUT_GET'var_name'FILTER_VALIDATE_INT)
?>
,
<?php
$var 
= (int) filter_input(INPUT_GET'var_name');
?>
,
o gal net šitaip:
<?php
$var 
= (int) filter_input(INPUT_GET'var_name'FILTER_VALIDATE_INT)
?>


Dėkoju už atsakymus




Re: nerodo img serveri [atsakyti]
2014-09-03 21:04, parašė: Terror382

na ja kam reikes dar tai gali pabandyk
Pvz:
<img src="http://www.php.lt/img/cards_logo_small.jpg"
alt="Logo" /></b>

Antras:
<img src="img/logo.png" alt="logo"/>

Pas mane veiki abu :

Re: EtaArr Klaida [atsakyti]
2014-09-03 18:52, parašė: Terror382

na dar nedejau naujo slaptazodi,nes nebaigau kurti dar ir galvoju daryti starta o pirma noriu pazureti ar viskas gerai kodel ir klausau

Re: EtaArr Klaida [atsakyti]
2014-09-03 18:45, parašė: BumTak

jeigu pastoviai keiti slaptazodi host ir isilauzia, reiskia arba kazkur turi koki shell skripta ar pan. pas save patalpinta, arba hostingas tavo kiauras. (taip taip ir serveryje gali buti klaidu jeigu nezinojai) arba tas pats skriptas kaip ir minejau praitam poste.

Re: EtaArr Klaida [atsakyti]
2014-09-03 18:31, parašė: Terror382

na pas mane kaip ir padaryk suparti as noriu apsaugota kad negaletu suzinota password kitu zmoniu ir mano ir host ir pns a rnera tokiu nors bedu,sorry ja nelabai suprati nes man bisk su rašymu sunku


Easter spells out beauty, the rare beauty of new life | © php.lt komanda 2001-2013