Forumai | Naujienų archyvas | Straipsnių archyvas | Struktūra |
Paieška      

Naudotojas: Anonimas | Naudotojų sistemoje: 27750 | Dabar naršo: 26 (0)
Prisijungimas
Vardas:
Slaptažodis:
 prisiminti

Dar neužsiregistravai?
registruokis »

Pamiršai slaptažodį
Naujienų kategorijos
 PHP naujienos (187)
 php.lt naujienos (38)
 Įvairios naujienos (89)
 Naujos programos (66)
 Darbas (73)
Naujienos

Tradicinė WEB konferencija //2011.03.29

Startup Weekend, Vilnius/Kaunas ! //2010.03.26

PHP konferencija 2010 //2010.03.16

PHP conf'09 tiesioginė transliacija - internetu //2009.04.21

PHP conf '09 //2009.04.08

Ieškomi pranešėjai PHP konferencijai '09 //2009.03.19
Naudingos nuorodos

Kaip naudotis
BBcode tinklapyje?
Draugai

Paskutinės žinutės

Paskutinės 25 žinutės PHP.LT forumuose
PHP.LT forumų sąrašas

Re: Teksto Lūžis [atsakyti]
2015-06-09 10:16, parašė: l33tas

na tu turi ziureti pagal irenginio ekrana ir vienu metu rodyti viena stiliu kitu atveju kita stilius :) Su css media.
Arba paprasciau butu bootstrap3 :)

Re: Teksto Lūžis [atsakyti]
2015-06-05 23:14, parašė: xayer2

table variantas netinka... :| nes jis iskraipo teksta arba lauzia ankščiau nei aš noriu...

Kas nors kokių įdėjų?

Re: Kaip galiu panaudoti įgytas žinias? [atsakyti]
2015-06-02 19:55, parašė: decoder

Tai tu knygu milijonai, viskas parasyta kaip panaudot

Teksto Lūžis [atsakyti]
2015-06-02 14:37, parašė: xayer2

Sveiki,
yra tekstas, kad ir "Labas vakaras [>>] SPAUCK ČIA[IMAGE]", dabar įsivaiduokime, kad atidaroma tapati eilutė ne per kompiuterį o per telefoną... Kai tekstas nebetelpa į jam nurodytus rėmus jis skyla į žemesnę eilutę per tarpą... Štai taip:
"Labas vakaras [>>] SPAUCK ČIA
[IMAGE]"...

Aš noriu, kad jeigu netelpa skiltų štai taip:
"Labas vakaras
[>>] SPAUCK ČIA[IMAGE]"...

Gal kas turit įdėjų kaip to pasiekti? Kiek internete radau, tai siūlo konstruoti img ir jį įsegti... Bet tai kažkaip neefektyviai atrodo...

Re: Problema, js/ajax [atsakyti]
2015-05-29 10:59, parašė: lenovo

Sprendimą radau, jei kam kils panaši problema štai link'as: http://stackoverflow.com/questions/14637170/call-jquery-function-after-ajax-html-get-loaded

Problema, js/ajax [atsakyti]
2015-05-28 16:43, parašė: lenovo

Sveiki, paklausiu galbūt ir kvailo klausimo, tačiau trūksta informacijos, galbūt pagelbėsitė. Pabandysiu nupasakot situaciją.

Turiu 2 js/ajax skriptukus, vienas jų kreipiasi į "vienas.php" failą kitas į "du.php" failą. Abu kreipimaisi vygdomi iš vieno failo "nulis.php".
Faile "vienas.php" atliekami veiksmai, o faile "du.php" rodomas/generuojamas žemėlapis, kuris yra nuolat perkraunamas ir atvaizduojamas ajax pagalba "nulis.php" faile.

Kai veiksmas į failą "vienas.php" siunčiamas per nuorodos elementą <a href="#" id="veiksmas">veiksmas</a> esantį "nulis.php" failę - viskas OK, veiksmas sėkmingai įvygdomas. Tačiau jei tokia pati nuoroda sugeneruojama iš failo "du.php" ajax pagalba - ji neveikia, nevygdomas skriptas, kuris kreipiasi į "vienas.php" failą.

Kodėl taip yra? Ar tai dėl to jog sugeneruota nuoroda ajax pagalba traktuojama kaip kito puslapio šaltinis, todėl nepaimamas jos id? Galbūt turite variantų kaip tai išspręsti?


Re: Kaip galiu panaudoti įgytas žinias? [atsakyti]
2015-05-26 16:52, parašė: semkius

Kad ir išvest iš duombazės kažką, niekad jokio pavyzdžio rimtesnio ir neparodo, todėl ir ieškau tokios svetainės, ar knygos, kur būtų galima pasimokint :)

Re: Kaip galiu panaudoti įgytas žinias? [atsakyti]
2015-05-26 16:47, parašė: semkius

Būtent. ir cplusplus kolegijoj mokina tą patį, bet kaip tuos ciklus panaudot kažkokiam tikram tikslui - niekas nemokina. tik kaip atlikt skaičiavimus :D

PHP noriu išmokt, kad galėčiau koduot dizainus(pritaikyt kokiai nors tvs(php-fusion, kad ir)), kur įvairius scriptus ir panašiai.

Re: Kaip galiu panaudoti įgytas žinias? [atsakyti]
2015-05-26 15:41, parašė: vivis

Na ciklai reikalingi pvz. isvest i ekrana is duomenu bazes skelbimus, jei kuriama skelbimu svetaine.
Bet keista kad kursai pradedantiesiems moko visokius ciklus, kol mokiniai dar nezino kam jie reikalingi, gal net nezino nieko kad yra toks dalykas kaip html, nemoka sukurt paprasto html puslapio.

Kaip galiu panaudoti įgytas žinias? [atsakyti]
2015-05-26 11:24, parašė: semkius

Sveiki, perėjau tokį kursiuką pradedantiesiems. Ten mane mokino tą patį, ką jau moku iš c++ kalbos, na tik sintaksės skiriasi. Mane mokino priskyrimo sakinių, ciklų, masyvų ...

Noriu paklausti kaip aš juos galiu panaudoti kuriant script'us, svetaines? Be to, kad šimtą kartų išves tą patį(arba skirtingą) tekstą į ekraną.

Beja, gal dar žinote kokių online kursų, kuriuose būtų galima sužinoti daugiau? :)

Re: Registracija [atsakyti]
2015-05-25 22:14, parašė: spo

C:\xampp\htdocs\registracija.php on line 25
tavo klaida 25 eilutei
jei neklystu sita eilute:
if(mysql_num_rows(mysql_query("select * from vartotojai where username = '$vardas'")))
html ir php kodai turi buti atskirti, o tavo atveju boldas isvis netinka, naudok ji echo "boldas"; o ne vidury php kodo

Registracija [atsakyti]
2015-05-23 17:31, parašė: Shadowness1

Sveiki, turiu problema kuriant registracijos forma, negaunu zinuciu kurios perspetu kas neatlikta ar kur blogai atlikta registracijos forma. Isskyrus viena zinute "Sekmingai prisiregistravote.", bet kartu gaunu ir :Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in C:\xampp\htdocs\registracija.php on line 25

Visas kodas:

<?php
//Tikrina ar ivykdyta forma
if (isset($_POST['vartotojas']) && $_POST['slaptazodis'] && $_POST['slaptazodis2'] && $_POST['elpastas'])
{
//Kintamieji
$vardas $_POST['vartotojas'];
$slaptazodis $_POST['slaptazodis'];
$pslaptazodis $_POST['slaptazodis2'];
$epastas $_POST['elpastas'];
//Tikrinimas ar nera tusciu lauku
if($vardas<>"" AND $slaptazodis<>"" AND $pslaptazodis<>"" AND $epastas<>"")
{
//Tikrinimas ar vienodi slaptazodziai
if($slaptazodis==$pslaptazodis)
{
if(
strlen($slaptazodis)>=4)
{
$connect mysql_connect("localhost""root""");
{
if(!
$connect){die("Nepavyko prisijungti prie serverio:".mysql_error());}
}
mysql_select_db("test"$connect);

$slaptazodis md5($slaptazodis);
[
b]if(mysql_num_rows(mysql_query("select * from vartotojai where username = '$vardas'")))[/b]
{
echo 
"Vartotojas uzimtas";
}else{
mysql_query("insert into users (id, vartotojas, slaptazodis, el.pastas) VALUE S ('', '$vardas', '$slaptazodis', '$epastas')");
echo 
"Sekmingai uzsiregistravote.";
}
}else{
echo 
"Slaptazodis per trumpas.";
}

}else{
echo 
"Slaptazodziai nesutampa.";
}

}else{
echo 
"Ne visi laukai uzpildyti";
}
}
?>


<form method='POST'>
Vartotojo vardas <input type='text' name='vartotojas'><br>
Slaptažodis <input type='password' name='slaptazodis'><br>
Patvirtinkite slaptažodi <input type='password' name='slaptazodis2'><br>
El.paštas <input type='text' name='elpastas'><br>
<input type='submit' value='Registruotis'>
</form>



Re: Kas galejo pasikeisti kad nebeveikia viena php eilute? [atsakyti]
2015-05-20 13:46, parašė: vivis

Nu taip atrase, kai kreipiausi del problemos. Gal jiems serveri apkrauna visokios dos atakos.

O siaip pagalvojus, rasiau jau cia, kad kazkur nemokamam hostinge buvau ikeles skripta kad man skaitliuka prasukinetu, ten generuojami random ip adresai, per para apie 10000 uzklausu. Loguose nematau nieko. Ar loguose post metodu perduodami duomenys neisiraso gal. Kad ir matyciau tuos logus gal butu random ip adresai, tai nieko neatsekciau.

Re: Kas galejo pasikeisti kad nebeveikia viena php eilute? [atsakyti]
2015-05-19 22:41, parašė: md5

:) dėl didelio užklausų skaičiaus buvo blokuojamas serverio IP adresas

gali sau medalį pasikabinti..., rimtai dėl to užblokavo?

Re: Kas galejo pasikeisti kad nebeveikia viena php eilute? [atsakyti]
2015-05-18 20:55, parašė: vivis

Parasiau serverio administracijai, gavau atsakyma: dėl didelio užklausų skaičiaus buvo blokuojamas serverio IP adresas.

Re: Kas galejo pasikeisti kad nebeveikia viena php eilute? [atsakyti]
2015-05-18 15:56, parašė: xayer2

O tame kitame serveryje kur rašai, kad viskas puikiai veikia, tikrini visą turimą kodą ar tik dalį?

Jeigu tik dalį, tai galbūt šalia esantis kitas kodas sugadina šį kodą... ir meta, kad čia klaida...

Iš kur sakaisi domeną su hostingu?


Re: Kas galejo pasikeisti kad nebeveikia viena php eilute? [atsakyti]
2015-05-15 18:06, parašė: vivis

Ijungus klaidu rodyma raso:


Warning: file(http://vivis.lt/2.php?count=1) [function.file]: failed to open stream: Connection timed out in /home/vivis/domains/vivis.lt/public_html/1.php on line 2

Warning: implode() [function.implode]: Invalid arguments passed in /home/vivis/domains/vivis.lt/public_html/1.php on line 2

Re: Kas galejo pasikeisti kad nebeveikia viena php eilute? [atsakyti]
2015-05-15 17:52, parašė: vivis

Tokie failai:

1.php

<?php
    $eee
=implode("",file("http://vivis.lt/2.php?count=1"));
    echo 
"$eee"
?>



2.php

<?php
$tmp
=$QUERY_STRING; if($tmp==''$tmp=$_SERVER["QUERY_STRING"];
$tmp=urldecode($tmp);
parse_str($tmp);
if (
$count) die(@implode("",@file("count.dat")));
?>


count.dat

0 is 120



Siame serveryje neveikia http://vivis.lt/1.php
O cia veikia http://vivis.comoj.com/1.php (aisku cia pirmame faile nuoroda keiciasi, nes kitas adresas).

Nesuprantu del ko tai gali nebeveikti, kokia funcija galejo atjungti?

Net jei ta antra faila istrini, vistiek kazka ilgiau vykdo ir tik tada ismeta kad nera failo. Visi kiti puslapiai labai greitai vartosi.

Kas galejo pasikeisti kad nebeveikia viena php eilute? [atsakyti]
2015-05-15 16:29, parašė: vivis

Nebeveikia tokia eilute:

$eee=implode("",file("http://vivis.lt/mag/1/f_site_common.php?count=1"));

Visada ji veikdavo, gal kazkas pasikeite serverio nustatymuose? Be sios eilutes greit uzsikrauna puslapis, o su ja letai. Kitame serveryje viskas veikia.

Beje, tokia eilute veikia: $srv=implode("",file("server.dat"));

Re: automatinis duomenu paemimas... [atsakyti]
2015-05-13 21:12, parašė: xayer2

"Cron Job + php skriptas paimtas tau ta skaiciu ir rasantis i DB"

Šio varijantu, bus apkraunamas serveris.

Siūlau jį naudoti, tik tokiu atveju, kai netinka varijantas, kad kai puslapis yra atveriamas, patikrinama, kiek laiko praėjo nuo paskutinio įdiegto skaičiaus ir jeigu praėjo daugiau nei arba lygu 1h , tuomet atnaujina laika pridėdamas 3600sekundes.

Įdomų ką kuri? Kartais ne kokį virusioką?

Re: automatinis duomenu paemimas... [atsakyti]
2015-05-13 10:51, parašė: rokasm

Cron Job + php skriptas paimtas tau ta skaiciu ir rasantis i DB

Cron Job'as: http://www.phpro.org/tutorials/Run-Script-From-Cron.html
Paimti duomenis is puslapio: http://stackoverflow.com/questions/2019892/extract-data-from-website-via-php

PHP BACK-END developer [atsakyti]
2015-05-12 14:55, parašė: SertekMedia

Ieškome PHP programuotojo, kuris sugeba atlikti sudėtingus, bet kartu ir įdomius uždavinius, domisi naujausiomis informacinėmis technologijomis bei nori prisidėti prie didelių, tarptautinių projektų įgyvendinimo.
Naujasis komandos narys prisidėtų prie web sprendimų kūrimo, e-komercijos portalų bei kitų programavimo darbų įgyvendinimo.

REIKALAVIMAI:
-PHP programavimo patirtis, MVC, OOP
-Patirtis su PHP karkasais (Phalcon, Symfony2, Laravel5 ir kt.)
-JavaScript, HTML, CSS
-LAMP,LEMP pagrindai
-Patirtis dirbant ir projektuojant duomenų bazes
-Laiko planavimo ir darbo organizavimo įgūdžiai

PRIVALUMAI:
-Patirtis su informacinėmis sistemomis (VVS)
-Geros anglų kalbos žinios

MES JUMS SIŪLOME:
-Atlyginimą atitinkantį jūsų kompetencijas
-Įdomų darbą tarptautinėje įmonėje kuriant inovatyvius sprendimus
-Lankstų darbo grafiką
-Jauną ir draugišką kolektyvą
-Dartų turnyrus

Gyvenimo aprašymus siūskite adresu - info@sertekmedia.lt



automatinis duomenu paemimas... [atsakyti]
2015-05-11 15:19, parašė: Bricka

Sveiki

Ar galima padaryti, kad pats serveris (php, mysql) kas 1h paimtu 1 skaiciu is www puslapio ir irasytu i DB?

Galit uzvesti ant kelio?

Ieškome PHP programuotojo [atsakyti]
2015-05-11 13:15, parašė: ppazera

Great Lakes Data Systems Inc (www.glds.com) JAV kompanija plečia savo veiklą ir ieško naujų specialistų Lietuvos padaliniui.

Great Lakes Data Systems - įkurta 1980 metais, JAV. Kompanija kuria ir teikia vartotojų apskaitos ir valdymo sistemas interneto, video, telefonijos tiekėjams. Virš 400 kompanijos klientų yra išsibarstę po 43 šalis ir 5 žemynus.

Kompanija pastoviai tobulina savo pagrindinį produktą, ir ieško PHP kontraktoriaus ar su galimybe vėliau tapti pastoviu darbuotoju.

Darbo aprašymas:

• GLDS CableAnytime web produkto integravimas su jau esamais naujų vartotojų tinklalapiais. Stilių atiderinimas, minimalūs kodo tobulinimai, bendravimas su klientais.

Reikalavimai:

• Profesionalūs praktiniai PHP, HTML, JS ir CSS įgūdžiai
• Šnekamoji ir rašomoji anglų kalba
• Gebėjimas dirbti tiek savarankiškai, tiek komandoje
• Pareigingumas, atsakomybė už savo ir komandos darbo rezultatus
• Aukštasis išsilavinimas IT srityje - privalumas
• Praktiniai SOAP programavimo įgūdžiai būtų privalumas

Papildomai turint profesionalius praktinius Delphi/Interbase/Firebird/SQL ar testavimo įgūdžius atsirastų greitesnė galimybė pozicijai peraugti į pastovią darbo vietą.

Siūlome:

• Būti dalimi draugiško ir profesionalaus kolektyvo, kuriančio pasaulinio lygio produktą
• Patrauklų ir konkurencingą atlygį atitinkantį Jūsų kompetenciją ir patirtį

Darbo laikas Pagal susitarimą
Pradžia (data) Nedelsiant
Vietovė: Kaunas
Kontaktinė informacija
El. paštas: cvOnline@glds.com


Ieškomas WEB-php programuotojas pastoviam darbui Kaune [atsakyti]
2015-05-07 13:46, parašė: Jaunareklama

Kompanija, 15 metų sėkmingai dirbanti įvairaus sudėtingumo interneto projektų ir CRM kūrimo srityse savo komandai ieško jaunesniųjų (junior) programuotojų.

REIKALAVIMAI
* vidutinis HTML išmanymas;
* vidutinis CSS išmanymas;
* vidutinis php išmanymas;
* vidutinis MY SQL išmanymas;
* Adobe Photoshop (arba kitos analogiškos programos) pagrindai;
* Darbo patirtis web programavimo srityje;
* Būtina pateikti savo darbų pavydžius;

KOMPANIJA SIŪLO
* patrauklų atlyginimą + priedai nuo rezultatų;
* malonią darbo aplinką;
* draugišką darbo kolektyvą;
* galimybę tobulėti savo srityje;
* gali būti suteikta galimybė dirbti laisvu darbo grafiku.

Daugiau apie mūsų kompaniją galite sužinoti adresu:
www.e-svetaine.lt arba www.jaunareklama.lt

Visus susidomėjusius šiuo darbo pasiūlymu prašome kreiptis žemiau pateiktais rekvizitais:

Andrius Juozaponis
"Jauna Reklama"
Mob.Tel. +370 686 64396
El. paštas: andrius@jaunareklama.lt

Arba

Rūta Butkutė
„Jauna Reklama“
Mob.tel. +370 652 00988
El.paštas: darbas@jaunareklama.lt



Easter spells out beauty, the rare beauty of new life | © php.lt komanda 2001-2015